Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, mesaj trașant pentru politicieni: "Nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD"

Iohannis, mesaj trașant pentru politicieni: "Nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD"

Președintele Klaus Iohannis a declarat ieri, într-o conferință de presă, că rămâne de văzut dacă moțunea de cenzură va trece de Parlament și a ținut să precizeze PSD se implică într-un ”joc politic ordinar”, fiind ”ahtiați de putere şi suferă că nu mai sunt conectaţi la resursele bugetare.”

Iohannis, mesaj trașant pentru politicieni: "Nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD"
Sursa foto: Presidency
de Maria Teodorescu    |    13 Aug 2020   •   07:00

Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre moțiunea de cenzură, mai ales după ce astăzi președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că aceasta va fi depusă luni. Liderul PSD a declarat că ”Guvernul va pleca, fie acasă, fie la pușcărie”.  

Iohannis desființează PSD și moțiunea de cenzură: Sunt ahtiați de putere şi suferă că nu mai sunt conectaţi la resursele bugetare

Iohannis desființează PSD și moțiunea de cenzură: Sunt ahtiați de putere şi suferă că nu mai sunt conectaţi la resursele bugetare

”Atunci când a fost înlăturat, din fericire, guvernul PSD din toamna anului trecut toată lumea a ştiut că avem şi avem şi azi un guvern minoritar care trebuie să gestioneze afacerile publice până la alegerile parlamentare. Dacă la început toată lumea a înţeles că cineva trebuie să guverneze, după scurt timp PSD a făcut o pasiune din a depune moţiuni de cenzură, trebuie, nu trebuie. Mai sunt puţine luni până la alegeri. De ce să depui moţiune de cenzură? Ca să arăţi că de opui bunului mers. Este o măsură populistă, pentru ce să depui moțiune de cenzuă?”, a răspuns președintele Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că rămâne de văzut dacă moțiunea va trece sau nu, dar a precizat că el nu își dorească să treacă. Confruntat cu realitatea că PSD are o majoritate care ar permite trecerea unei moțiuni de cenzură, Klaus Iohannis a precizat că social-democrații sunt ”ahtiați după putere”.

”Haideţi să vedem mai întâi moţiunea. Părerea mea e că e neavenită politic. Eu nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD doar ca să arate că are foarte mulţi parlamentari. Asta ştim şi noi. PSD-ul nu a venit cu niciun fel de soluţii. Vine cu texte populiste, încearcă să dărâme guvernul şi să prindă câteva voturi pentru alegeri. Nu au nicio soluţie sau abordare. Sunt ahtiaţi după putere şi suferă că nu mai sunt conectaţi la resursele bugetare.”, a mai spus Klaus Iohannis.
 

×
Subiecte în articol: PSD Klaus Iohannis
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close