Antena 3 Actualitate Avertismentul lui Klaus Iohannis. "Nu vom ajunge la normalitate într-o lună sau două, dar închiderea ţării nu e o soluţie"

Avertismentul lui Klaus Iohannis. "Nu vom ajunge la normalitate într-o lună sau două, dar închiderea ţării nu e o soluţie"

de Adrian Iclozan    |    21 Oct 2020   •   19:40
Avertismentul lui Klaus Iohannis. "Nu vom ajunge la normalitate într-o lună sau două, dar închiderea ţării nu e o soluţie"
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat, miercuri, împotriva unui "lockdown", măsură care ar presupune izolarea populaţiei în locuinţe şi oprirea activităţilor economice.

"În acest moment nu vorbim, la nivelul conducerii statului, de un aşa numit lockdown - închiderea tuturor activităţilor, ci căutăm soluţii de îngrădire a răspândirii virusului şi de continuare a activităţilor esenţiale. Oricât de îngrijoraţi am fi - şi eu sunt foarte îngrijorat - este nevoie de a găsi o modalitate de a continua, chiar dacă avem pandemia. În acestă abordare trebuie să încadrăm şi continuarea democraţiei în România. Fără alegeri nu există democraţie. Avem pandemie, dar se termnină mandatul Parlamentului şi trebuie să alegem un altul, dar în condiţii foarte speciale (...) Însă trebuie să creştem locurile la spitalele ce pot primi bolnavi de COVID. Trebuie să facem aceste lucruri în acelaşi timp, pentru că a închide ţara nu e soluţie. O închidem două săptămâni şi apoi ce facem? Trebuie găsit just echilibru care să ne permită să ne continuăm viaţa în condiţii de pandemie. Nu vom reveni la normalitate într-o lună sau două", a estimat Klaus Iohannis.

Io

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close