Antena 3 CNN Actualitate Ion Cristoiu: 'Măsurile anunțate de Iohannis sunt un fakenews, o parodie'

Ion Cristoiu: 'Măsurile anunțate de Iohannis sunt un fakenews, o parodie'

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu spune că măsurile anunţate de preşedintele Klaus Iohannis odată cu încetarea stării de urgenţă sunt de fapt o minirelaxare, comparativ cu alte state europene, şi ironizează anunţul că vom putea vizita muzeele, dar nu ştim dacă vom putea merge în parc.

Ion Cristoiu: 'Măsurile anunțate de Iohannis sunt un fakenews, o parodie'
Sursa foto: Antena 3
04 Mai 2020   •   17:12

Ion Cristoiu afirmă că anunţul şefului statului, conform căruia din 15 mai vom trece de la starea de urgenţă la starea de alertă, reprezintă cea mai bună soluţie din punctul de vedere al lui Klaus Iohannis şi al regimului său.

„Este cea mai bună soluţie. Starea de alertă este reglementată de o lege din care nimeni nu înţelege nimic. De fapt, nu e vorba nici măcar de o lege a stării de alertă. Este o lege făcută de PDSR-ul lui Adrian Năstase, dacă nu mă înşel în 2004, revizuită prin 2005 şi apoi din nou în 2014 (....) Starea de alertă nu e prevăzută în Constituţia României şi nu văd cum pot reduce anumite drepturi şi libertăţi. (...) În consecinţă, posibilitatea de abuzuri este mult mai mare, nu ştim cine conduce, cine coordonează această stare de alertă”, avertizează jurnalistul.

Ion Cristoiu subliniază că, spre deosebire de alte ţări şi în ciuda aşteptărilor românilor, măsurile anunţate de preşedintele Iohannis reprezintă, de fapt, o minirelaxare.

„Măsurile pe care le-a anunţat sunt un fel de furnică la elefantul pe care îl aşteptam, prin raportare la alte ţări. Toate ţările din Europa au luat măsuri uriaşe, de la deschiderea plajelor până la posibilitatea de a călători. La noi, sub pretextul pregătit deja de presa miluită, că a crescut numărul infectărilor, avem de-a face de fapt cu o minirelaxare. Este una dintre puţinele ţări din Europa, dacă nu singura, care nu trece la o relaxare cât de cât consistentă”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu ironizează măsurile prin care românilor li se dă voie după 15 mai să meargă la muzeu sau să se plimbe cu bicicleta în afara localităţii, dar nu şi pentru a se deplasa între localităţi.

„Cea mai tare a fost cu libertatea de a intra la muzeu, că oricum nu mergea nimeni la muzeu. Cea mai gravă e imposibilitatea de a circula între localităţi. Mi se pare normal să dea drumul la circulaţie, nu pe motive turistice, chiar printr-o declaraţie pe propria răspundere potrivit căreia te duci la locuinţa ta. Marea majoritatea avem o a doua locuinţă -eu am la Găgeşti Deal, nu mă pot duce- unii pe Valea Prahovei, sau pentru a da posibilitatea multor români de a-şi vizita părinţii, neamurile. Cea mai comică e că putem merge cu bicicleta în afara localităţii. Adică să ieşi cu bicicleta din Bucureşti este o prostie. Toate oraşele sunt mari. Şi cum să ies ... Merg cu maşina până marginea localităţii şi de acolo mă plimb cu bicicleta?!”, a comentat jurnalistul.

Ion Cristoiu mai spune că măsurile de relaxare anunţate de preşedinte sunt un fakenews, o parodie, în realitate fiind vorba despre aceleaşi măsuri dure instituite pe durata stării de urgenţă.

„Practic, România este singura ţară din UE care nu relaxează măsurile. A spune că sunt măsuri de relaxare din ce a spus domnia sa acum este un fakenews deoarece avem de-a face cu o minirelaxare. Nu ne-a zis nimic de magazine, nici măcar de librării, ca în Italia, unde le-au deschis, despre parcuri, cimitire, biserici. Nu se poate aşa ceva. Ceea ce a anunţat el azi arată că de fapt se continuă în România, şi după 15 mai, aceleaşi măsuri foarte dure sub pretextul luptei împotriva pandemiei, în condiţiile în care în toate ţările şi din est şi din vest s-a trecut la o relaxare masivă. La noi, avem de-a face, aşa cum a anunţat până acum, la o parodie a măsurilor de relaxare”, a conchis jurnalistul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close