Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu: Condamnarea lui Stănculescu e nedreaptă. El nu avea nicio putere de decizie

Ion Iliescu: Condamnarea lui Stănculescu e nedreaptă. El nu avea nicio putere de decizie

Ion Iliescu: Condamnarea lui Stănculescu e nedreaptă. El nu avea nicio putere de decizie
16 Oct 2008   •   15:20

Într-un post în care mulţumeşte colegilor de blog pentru aprecierile în legătură cu ?decizia firească? a ÎCCJ privind neînceperea urmăririi penale în dosarul mineriadei, Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, a vorbit despre nedreptatea comisă în cazul generalului Victor Athanasie Stănculescu.
Iliescu a declarat pe blogul personal că nu doreşte să comenteze hotărârea cu caracter definitiv a Instanţei Supreme de Justiţiei privind condamnarea generalilor Chiţac şi Stănculescu, dar a menţionat că, în cazul celui de-al doilea, aceasta este nedreaptă. ?Stănculescu nu a avut, atunci şi acolo, nicio putere de decizie şi deci nu i se pot reproşa actele de reprimare din Timişoara?, spune fostul şef al statului.
Ion Iliescu mai precizează că generalul Stănculescu ?a avut, precum se ştie, un rol decisiv în ralierea armatei la revolta populară de înlăturare a lui Ceauşescu şi la instaurarea noii puteri provizorii?.
Instanţa supremă a respins, miercuri, recursurile generalilor în rezervă Mihai Chiţac şi Victor Athanasie Stănculescu, care au rămas cu condamnările de câte 15 ani de închisoare în dosarul revoluţiei de la Timişoara, din perioada 17-20 decembrie 1989.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close