Antena 3 CNN Actualitate Ion Stan acuză CNSAS că prin cercetarea preoţilor ameninţă securitatea naţională

Ion Stan acuză CNSAS că prin cercetarea preoţilor ameninţă securitatea naţională

Ion Stan acuză CNSAS că prin cercetarea preoţilor ameninţă securitatea naţională
21 Aug 2007   •   04:41

CNSAS a fost pus luni la zid de vicepreşedintele PSD, Ion Stan. Acesta a cerut întrunirea de urgenţă a conducerii Parlamentului pentru a hotărâ ca dosarele înalţilor prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române să fie cercetate de autorităţile canonice şi nu de CNSAS. Stan consideră că CNSAS se face vinovat de imixtiune a politicului în treburile Bisericii. Ba mai mult deputatul PSD este de părere că iniţiativa Consiliului de a studia şi publica dosarele preoţilor este un atac la siguranţa naţională şi un imens serviciu adus duşmanilor de moarte ai autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române. De altfel, în opinia lui Stan, Consiliul este o instituţie obedientă nu doar în plan politic, dar şi ocult şi străin.

De altfel, Biserica Ortodoxă a anunţat, prin purtătorul sau de cuvânt Constantin Stoica, faptul că Sfântul Sinod nu va solicita Colegiului să cerceteze trecutul înalţilor ierarhi în perspectiva alegerii succesorului lui Teoctist Arăpaşu. CNSAS a trimis solicitări la serviciile care mai deţin arhivă să anunţe Colegiul dacă sunt informaţii privind apartenenţa la structurile şi colaboratorii Securităţii în privinţa tuturor membrilor Sfâtului Sinod, din rândul căruia vor fi desemnaţi candidaţii la scaunul de patriarh.


http://www.gardianul.ro/2007/08/21/politica-c7/ion_stan_deconspira_cnsas_un_instrument_al_unor_jocuri_politice_externe_care_ameninta_securitatea_nationala_prin_implicarea_in_treburile_bor-s99821.html"target ="_blank">Citiţi articolul complet în Gardianul

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close