Antena 3 CNN Actualitate Ion Țiriac, mesaj dur pentru Guvernul Orban! Ce l-a deranjat pe miliardar

Ion Țiriac, mesaj dur pentru Guvernul Orban! Ce l-a deranjat pe miliardar

Ion Țiriac trage din nou semnalul de alarmă cu privire la problemele din sportul românesc. Federația Română de tenis nu a primit timp de trei ani finanțare de la bugetul de stat, iar campionii practic apar doar datorită unor sacrificii personale. Nu există niciun fel de susținere de la stat.

Ion Țiriac, mesaj dur pentru Guvernul Orban! Ce l-a deranjat pe miliardar
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    22 Aug 2020   •   18:10

”Să sperăm că acest Guvern își va aduce aminte de federația asta care a trăit de pe o zi pe alta, ea fiind singura federație care a fost într-o semifinală de Campionat Mondial, adică în 2019 în FED Cup.

Dacă oamenii ăștia nu execută câteva centre naționale în diverse colțuri ale țării și nu adoptă acești mii și mii de copii, atunci, numai cu talent, noi dispărem! Năstase, Halep, Ruzici, Tecău nu se cumpără de la supermarket. Se nasc, dar se nasc cu niște sacrificii ale părinților", a spus Țiriac pentru Gsp.

Motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție a României

Ministerul Tineretului și Sportului a refuzat să finanțeze Federația de Tenis și s-a ales cu un proces, pe care acum l-a pierdut, prilej cu care Ion Țiriac a ieșit din nou la atac.

Prin Decizia civilă nr. 2979/30.06.2020, a cărei motivare a fost comunicată, Înalta Curte de Casație și Justiție a României s-a pronunțat asupra nelegalității temeiului pentru care MTS a refuzat finanțarea Federației Române de Tenis.

“Prevederile art. 6 alin. (2) lit. g) al O.G. nr. 26/2000 privesc doar componența nominală a celor dintâi organe de conducere, […] iar ulterior alegerea unor alți membri în funcțiile de conducere, administrare și control nu reprezintă o modificare a Actului Constitutiv”

“Astfel în mod greșit a reținut instanța de fond că hotărârea Adunării Generale de alegeri a Federației Române de Tenis din data de 17.11.2017, prin care domnul George Cosac a fost ales în funcția de președinte al Federației Române de Tenis, are ca obiect modificarea actului constitutiv și a statutului Federației Române de Tenis și produce efecte doar de la data înscrierii acesteia în Registrul Federațiilor de la Tribunalul București.”

“Hotărârea Adunării Generale a Asociaților din 17.11.2017 privitoare la alegerea componenței consiliului director produce efecte chiar dacă nu s-au operat aceste mențiuni în Registrul Federațiilor, în lipsa unei mențiuni privind anularea acestei hotărâri la cererea vreunei părți interesate.”

De ce a pierdut Federația de Tenis finanțarea de la bugetul de stat


Deja ne aflăm în al treilea an în care Federaţia Română de Tenis nu primeşte finanţare de la bugetul de stat din cauza problemelor juridice. Pe 11 iunie, conducerea Federaţiei Române de Tenis a fost recunoscută în instanţă după ce a câştigat la Curtea de Apel procesul intentat de reprezentantul clubului Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, prin care contesta alegerea lui Ion Ţiriac la preşedinţia FRT.

"Prin hotărârea definitivă pronunţată astăzi, 11.06.2020, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondate toate apelurile formulate de asociaţiile Tenis Club Pamira, Tenis Club Olimp şi Triumf 2000 împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti prin care s-a dispus înscrierea noii componenţe a organelor de conducere ale Federaţiei Române de Tenis, votată prin hotărârea Adunării Generale de Alegeri din 19.06.2019.

În consecinţă, înscrierea noii componenţe a organelor de conducere a fost confirmată cu titlu definitiv de instanţele de judecată. Comitetul Director al FRT este compus din Ioan Ţiriac - Preşedinte, George Cosac, Răzvan Itu, Alina Cercel-Tecşor şi Adrian Marcu - Vicepreşedinţi", se arată într-un comunicat de presă al FRT remis, în iunie, către Agerpres.

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close