Antena 3 CNN Actualitate Ion Ţiriac organizează o nouă partidă de vânătoare la Balc

Ion Ţiriac organizează o nouă partidă de vânătoare la Balc

Ion Ţiriac organizează o nouă partidă de vânătoare la Balc
Sursa foto: Mistret
16 Ian 2009   •   10:01

Pregătirile pentru partida de vânătoare de pe domeniulul lui Ion Ţiriac de la Balc sunt în toi. Vineri dimineaţă, pe aeroportul din Oradea au început să sosească avioanele cu invitaţi.
În 2005, Ion Ţiriac şi-a deschis domeniul din Bihor cu o amplă vânătoare şi invitaţi de marcă. Ţiriac a adus în România personalităţi cunoscute în mediile de afaceri din lumea întreagă. În cele două zile au fost împuşcaţi 185 de mistreţi. Ecologiştii s-au revoltat din cauza numărului mare de mistreţi vânaţi şi i-au acuzat pe organizatori de masacru.
Nici vânătoarea din 2006 nu a fost lipsită de incidente. Unul dintre gonacii angajaţi de Ion Ţiriac a fost muşcat de un mistreţ şi transportat de urgenţă la spitalul din Oradea, după ce a suferit leziuni serioase la picior. Localnicii spun că, în timpul partidei de vânătoare, au fost împuşcaţi peste 200 de mistreţi. Printre invitaţi s-au numărat zeci de prieteni şi parteneri de afaceri ai lui Ion Ţiriac.
Vânătoarea de la Balc a continuat şi în 2007. La eveniment au participat oameni de afaceri români şi străini precum şi numeroşi politicieni. Au fost prezenţi prinţul Dimitrie Sturza, Rudolf Streicher, fostul ministru austriac al Finanţelor, al Industriei şi al Transporturilor sau Wolfgang Porsche, moştenitorul companiei auto cu acelaşi nume.
În schimb, anul trecut, vânătoarea de mistreţi organizată la Balc de Ion Ţiriac s-a desfăşurat departe de ochii presei. Tot personalul angajat a fost instruit să nu facă declaraţii cu privire la identitatea participanţilor şi rezultatul vânătorii. S-a aflat totuşi că rezultatele din 2008 au fost mai modeste decât cele din anii precedenţi.
Partida de vânătoare din acest an începe în week-end.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close