Antena 3 CNN Actualitate Ionică Serea şi Marius Martiş, arestaţi pentru 29 de zile în cazul Penescu

Ionică Serea şi Marius Martiş, arestaţi pentru 29 de zile în cazul Penescu

Ionică Serea şi Marius Martiş, arestaţi pentru 29 de zile în cazul Penescu
30 Apr 2010   •   13:40

Încă două persoane ajung în spatele gratiilor în cazul Penescu. Foştii arbitri Ionică Serea şi Marius Martiş au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, după ce fuseseră reţinuţi, joi, de procurorii DNA Piteşti.

Cei doi sunt acuzaţi de procurori că, în schimbul unor sume de bani, ar fi favorizat echipa FC Argeş, finanţată de Cornel Penescu.

Primul reţinut, joi, de procurori a fost Ionică Serea. El a fost dus în arestul Inspectoratului de Poliţie Argeş sub acuzaţia de luare de mită în cazul unui meci al echipei FC Argeş, disputat în campionatul din 2008.

În 2009, Serea a fost exclus din arbitraj, în urma unor greşeli la centru. S-a reprofilat şi s-a angajat ca paznic la penitenciarul Focşani.

A urmat Marius Martiş. Acesta a fost dus la DNA Piteşti, după ce procurorii i-au percheziţionat casa. Martiş este acuzat de procurori că ar fi luat bani de la Penescu, finanţatorul FC Argeş, şi i-ar fi dat mai departe unor oameni din fotbal pentru a favoriza echipa din Trivale.

Serea şi Martiş nu sunt primii arbitrii reţinuţi. În "lotul Penescu" mai sunt alţi 11 arbitri cercetaţi pentru dare şi luare de mită. Printre aceştia se numără Sorin Corpodean, Marcel Savaniu sau Aurelian Bogaciu.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: arestati
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close