Antena 3 CNN Actualitate Duhovnicul bărbatului bătut de polițiștii de la Secția 16 și mort din „cauză neprecizată”: „Mi-a spus că a primit amenințări pe telefon de pe numere necunoscute”

Duhovnicul bărbatului bătut de polițiștii de la Secția 16 și mort din „cauză neprecizată”: „Mi-a spus că a primit amenințări pe telefon de pe numere necunoscute”

Preotul Dragoș Frîncu, duhovnicul lui Ionuț Ghiorghe, tânărul care a murit la doar câteva luni după ce a fost torturat de polițiștii de la Secția 16 din Capitală, a declarat că acesta primea amenințări pe telefon, de la diverse numere necunoscute.

Duhovnicul bărbatului bătut de polițiștii de la Secția 16 și mort din „cauză neprecizată”: „Mi-a spus că a primit amenințări pe telefon de pe numere necunoscute”
de Georgiana Adam    |    12 Apr 2021   •   13:07

Preotul Dragoş Frîncu a fost duhovnicul, dar şi prietenul lui Ionuţ. După episodul cu bătaia încasată de la poliţişti, cei doi s-au întâlnit pe 26 octombrie 2020, de Sf. Dimitrie, şi au stat mai mult de vorbă.

„Mi-a spus că a primit nişte ameninţări pe telefon, de pe numere necunoscute”, mărturiseşte preotul, pentru Libertatea

„Nu mi-a zis ce conțineau aceste amenințări şi nici eu n-am intrat în detalii. Mi-a mai spus și că într-o zi, când mergea pe trotuar, o maşină s-a apropiat de el şi a claxonat foarte tare, şi amândoi am fost de părere că asta putea fi un fel de atenţionare, adică să se potolească şi să renunţe la proces”.

Preotul susține, însă, că l-a încurajat pe Ionuț să nu renunțe. 

 „Pe el, nu bătaia l-a durut”, spune  preotul, „pentru că era băiat de cartier, a şi bătut, a şi luat pumni în gură. Pe el, cel mai tare l-a durut umilirea la care l-au supus polițiștii”.

Bărbaţii torturaţi în Secţia 16 au murit la numai două săptămâni diferență

Victimele polițiștilor de la secția 16, care şi-au spus public povestea – doi bărbați de 39, respectiv 51 de ani – au murit, pe rând, la numai două săptămâni diferență.

Primul, Teodor Nicolae Gheorghe, 51 de ani, a murit primul, fiind internat în spital cu o boală incurabilă.

Al doilea, Ionuţ Mihai Ghiorghe, 39 de ani, a fost găsit decedat în apartamentul unui prieten, iar procurorii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă. 

Pe data de 19 martie, trei din cei opt poliţişti de la Secţia 16 din Capitală au fost plasaţi în arest la domiciliu de Curtea de Apel Bucureşti, după ce magistraţii le-au admis contestaţiile împotriva deciziei de arestare preventive instituită de instanţa ierarhic inferioară. 

Astfel, Viorel Constantin Şeicaru (vicepreşedintele unei alte organizaţii sindicale), Viorel Răzvan Lupu şi Dorin Nine au voie să părăsească imobilele indicate de ei în faţa instanţei. Ei au scăpat definitiv de măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Bucureşti.

Alţi cinci poliţişti de la Secţia 16 sunt cercetaţi în libertate, cu măsura controlului judiciar.

×
Subiecte în articol: ionut ghiorghe
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close