Antena 3 CNN Actualitate Iorgulescu: retrocedarea Branului este legală

Iorgulescu: retrocedarea Branului este legală

Iorgulescu: retrocedarea Branului este legală
27 Sep 2007   •   11:58

Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, spune că retrocedarea Castelului Bran s-a făcut în condiţiile legii. Iorgulescu susţine că ministerul pe care îl conduce nu are nici o legătură cu retrocedarea controversată a Castelului Bran. Raportul subcomisiei precizează că sunt nereguli în privinţa procedurii de vânzare, dar nu a avut loc nicio vânzare susţine ministrul. De asemenea actele prin care s-a făcut retrocedarea nu pot fi lovite de nulitate absolută deoarece această decizie nu poate fi luată decât de instanţă şi nu de o comisie parlamentară. Ministrul a declarat că nu înţelege de ce PD a votat raportul subcomisiei de anchetă, şi că votarea acestuia dovedeşte existenţa unor practici comuniste. ?România are încă probleme foarte mari în legătură cu proprietatea şi retrocedările?, a spus ministrul Culturii.

Iorgulescu a ţinut să precizeze că decizia de retrocedare a fost semnată de Muzeul Bran şi nu de Ministerul Culturii. Doar 3 moştenitori au solicitat primirea Branului şi nu 5. Acesta a mai declarat că nu există o cerere de vânzare a Castelului Bran.

Cu toate acestea, ministrul Culturii a declarat că a semnat alături de primul ministru şi de ministrul Finanţelor hotărârea prin care Branul a trecut din domeniul public în cel privat, acesta fiind primul pas spre retrocedarea castelului. Problemele legate de retrocedare vor fi clarificate în justiţie, a conchis Iorgulescu.

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close