Antena 3 CNN Actualitate Ipoteză: Preotul din Mediaş şi-ar fi ucis copiii ca să-şi reîntregească familia în Ceruri

Ipoteză: Preotul din Mediaş şi-ar fi ucis copiii ca să-şi reîntregească familia în Ceruri

Ipoteză: Preotul din Mediaş şi-ar fi ucis copiii ca să-şi reîntregească familia în Ceruri
29 Iun 2010   •   21:00

Şi-a ucis copiii ca să-şi reîntregească familia în Ceruri, după moartea soţiei. E o posibilă explicaţie cutremurătoare a gestului făcut de preotul din Mediaş care şi-a sugrumat cei doi fii şi apoi s-a sinucis. Credea cu tărie în viaţa de apoi. Un crez care, distorsionat de o minte bolnavă, l-ar fi împins la crimă.

Femeile plâng în hohote. Nu-i cunoşteau pe copii, iar despre ce s-a întâmplat au auzit doar de la televizor. Au văzut însă trupurile fiilor alături de cel al tatălui. O imagine cutremurătoare.

Slujea de 10 ani în biserica unitariană. Credea şi le vorbea altora despre viaţa veşnică. Dar suferinţa a fost prea mare, pentru că se aştepta la ce e mai rău în ceea ce priveşte starea soţiei lui. În mintea întunecată de boală, s-a gândit că, aşa, măcar nu va fi singură. La un moment dat, vor fi, din nou, toţi patru împreună.

Ca unitarian, preotul nu credea în existenţa raiului sau a iadului. Nu se temea de pedeapsa divină. Cel mai probabil a privit crima drept unica salvare pentru familia lui. Cele trei sicrie au fost depuse marţi într-o capelă din Târgu Mureş. Mâine, vor fi înmormântaţi împreună.

Observator

 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close