Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Daniel - reprezentant al curentului modernist

ÎPS Daniel - reprezentant al curentului modernist

ÎPS Daniel - reprezentant al curentului modernist
12 Sep 2007   •   08:50

Înalt Prea Sfinţia Sa, Daniel actualul locţiitor al Patriarhului României, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, candidează şi el la aceasta functie. Mitropolitul Daniel este reprezentant al curentului modernist-ecumenist. Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi locţiitorul Patriarhului României, Înalt Prea Sfinţia Sa Daniel, s-a născut pe 22 iulie 1951. La 23 de ani obţine diploma de licenţă în teologie. După doi ani pleacă în Franţa unde îşi ia două doctorate în teologie la Strassbourg.

În 1987 intră în viaţa monahală la Mănăstirea Sihăstria, unde este hirotonisit ieromonah. Pe 1 martie 1990 este ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, iar în luna iulie a aceluiaşi an este înscaunat Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Este reprezentantul curentului modernist şi este contestat de tradiţionaliştii din biserică tocmai pentru deschiderea sa către dialogul ecumenic şi interreligios.

Înalt Prea Sfiinţia Sa Daniel este susţinut de eparhiile conduse de Laurenţiu Streza, care nu a uitat că a ajuns mitropolit cu ajutorul lui Daniel. În plus va fi sprijint şi eparhiile conduse de Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, si de peste Ocean, din America şi Canada.

Antena 3

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close