ÎPS Teofan - cel mai tânăr candidat la scaunul patriarhal

12 Sep 2007   •   08:48
ÎPS Teofan - cel mai tânăr candidat la scaunul patriarhal
Un alt candidat la scaunul patriarhal este Înalt Prea Sfinţia sa Teofan. Acesta are 48 de ani si este cel mai tânăr candidat pentru fucţia de patriarh al Birsericii Ortodoxe Române. La 48 de ani, Înalt Prea Sfinţia Sa Teofan, mitropolitul Olteniei, este cel mai tânăr candidat la funcţia de Patriarh. Odată cu anunţul privind candidatura lui Bartolomeu, şansele lui Teofan au scăzut, însă, foarte mult.

Deşi nu are notorietatea mitropolitului de Iaşi Daniel sau a lui Bartolomeu, unii analişti susţin că Patriarhul Teoctist şi l-ar fi dorit ca succesor. Teofan a studiat teologia pentru a deveni preot , dar s-a călugărit, la 25 de ani, la Mănăstirea Crasna.

După 1990 s-a ocupat de relatiile externe ale Bisericii Ortodoxe Române şi a fost vicar patriarhal cu numele de Sinaitul. În acelaşi an şi-a luat doctoratul în Teologie la Paris, la Institutul Saint Serge. În 1991 devine episcop-vicar Patriarhal de Patriarhul Teoctist. Pe 22 octombrie 2000 este ales Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei.

Antena 3

Parteneri
x close