Antena 3 CNN Actualitate Isărescu: Cine economiseşte lei este ferit de riscul valutar

Isărescu: Cine economiseşte lei este ferit de riscul valutar

Isărescu: Cine economiseşte lei este ferit de riscul valutar
24 Ian 2008   •   09:51

"Pariaţi pe leu!" Acesta este mesajul transmis de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. El este de părere că cei care vor opta pentru tranzacţiile în moneda naţională, nu vor avea neplăceri din cauza flucuaţiei de pe piaţa valutară. Mugur Isărescu susţine că oricine economiseşte lei sau face împrumuturi în monedă naţională este ferit de riscul valutar. Guvernatorul BNR a ţinut precizeze că acest calcul se referă la perioade mai îndelungate de timp. "Când m-am referit la economisirea în lei, am avut în vedere perioade relativ mai îndelungate de timp şi nu "pariuri" de tipul "cine a avut euro în primele 14 zile ale anului va fi câştigat?, a explicat guvernatorul BNR.

?Cine se joacă de pe o monedă pe alta îşi asumă riscuri şi intră în "sistemul de loterie" ale cărui rezultate sunt incerte", avertizează Isărescu.

Mugur Isărescu spune că se poate observa deja un impact idirect al crizei creditelor din Statele Unite şi asupra României. El susţine că sentimentul investitorilor faţă de ţara noastră s-a schimbat, iar rapoartele şi ratingurile au căpătat un aspect pesimist.

ISĂRESCU: PARIAŢI PE LEU!

Antena 3

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close