Antena 3 CNN Actualitate Istoricul Mădălin Hodor a fost suspendat de CNSAS după publicarea unei liste cu ”colaboratori ai fostei Securităţi”

Istoricul Mădălin Hodor a fost suspendat de CNSAS după publicarea unei liste cu ”colaboratori ai fostei Securităţi”

Istoricul Mădălin Hodor a fost suspendat de CNSAS după publicarea unei liste cu ”colaboratori ai fostei Securităţi”
27 Mai 2018   •   16:07

IstoriculUI Mădălin Hodor i-a fost suspendată acreditarea ca cercetător de către CNSAS și este cercetat disciplinar pentru publicarea unei liste de persoane pe care le-a prezentat drept colaboratori ai fostei Securităţi.

Mădălin Hodor a făcut publică lista persoanelor prezentate drept colaboratori ai fostei Securități în Revista 22, care se ocupau de urmărirea emigrației românești. Pe lista respectivă se regăseau și preşedintele Academiei Române Ioan aurel Pop, jurnalistul Cornel Nistorescu şi sociologul Dorel Abraham. 

Istoricul este cercetat disciplinar și are acreditarea suspendată pe durata cercetării. 

Scriitorul Andrei Oişteanu a publicat duminică, în Revista 22, un articol în care lansează un apel la solidaritate cu Hodor. Acesta a făcut comparație cu azul luyi Gabriel Catalan, angajat al CNSAS, care a fost dat afară în anul 2002 după ce a publicat un document, potrivit news.ro. 

“De atunci au trecut şaisprezece ani de “upgradare” a democraţiei în România. De atunci ţara noastră a devenit membru plin în NATO şi în Uniunea Europeană. De atunci, în cadrul Parlamentului, s-a condamnat regimul comunist din România ca fiind “ilegitim şi criminal”. Şi totuşi, nimic profund nu pare să se fi schimbat. Aceleaşi linşaje şi acelaşi modus operandi”, scrie Andrei Oişteanu.

×
Subiecte în articol: CNSAS liste
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close