Antena 3 CNN Actualitate Italienii din România: imigranţii sunt o temă politică (VIDEO)

Italienii din România: imigranţii sunt o temă politică (VIDEO)

Italienii din România: imigranţii sunt o temă politică <font color=red>(VIDEO)</font>
05 Noi 2007   •   13:15

În timp ce mii de români au plecat în Italia să-şi găsească de lucru, sute de italieni vin în ţara noastră, fie pentru afaceri, fie să-şi petreacă aici anii de pensie. În Arad, există una din cele mai mari comunităţi de italieni din România. Mulţi s-au stabilit la noi, după ce s-au căsătorit cu românce. Cei mai mulţi consideră că ceea ce se întâmplă în aceste zile cu românii din Italia este în primul rând o problema politică.

"E clar că incidentul cu soţia amiralului a declanşat totul. Dacă era vorba de un om oarecare nu se luau aceste măsuri. A fost omorâtă acum câteva luni o italiancă de doua românce care au înţepat-o cu umbrela în ochi şi nu s-a făcut nimic", spune un turist italian. Italienii din Arad, care fac aici afaceri de mai bine de zece ani, nu au nimic cu românii, dar susţin că nu este normal ca autorităţile de la Bucureşti să se laude că infracţionalitatea a scăzut în România cu 10 la sută, de vreme ce infractorii au plecat spre Italia sau Spania.

Unul dintre afacerişti susţine că ?guvernul ar trebui să nu îi mai lase pe infractori să plece din ţară?. Există italieni îngrijoraţi că extremismul din Italia asupra românilor ar putea să îi afecteze şi pe ei, aici în România. "Extermism exista şi la noi. Nu o dată i-au spus soţului meu să plece la el în Italia. Eu acum chiar mă tem pentru viaţa lui", a declarat o româncă căsătorită cu un italian.

Italienii din România speră ca autorităţile române ia măsuri pentru a îmbunătăţi imaginea românilor peste graniţă.

Italienii din România: imigranţii sunt o temă politică  

Antena 3

×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close