Antena 3 CNN Actualitate Iubitorii de sporturi extreme vor putea practica heliski în M-ţii Făgăraş

Iubitorii de sporturi extreme vor putea practica heliski în M-ţii Făgăraş

Iubitorii de sporturi extreme vor putea practica heliski în M-ţii Făgăraş
19 Ian 2008   •   14:20

O nouă distracţie în Munţii Făgăraş. Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea practica începând de luna viitoare heliskiul, ski cu elicopetrul la peste 2000 de metri altitudine. Primii care au încercat acest sport în premieră pentru România au fost un sibian, skior profesionist şi un austriac, de două ori capion mondial şi de trei ori campion european la snowboarding.

Martin Freinademetz şi Catrinel Naicu au coborât pe panta cu cel mai mare grad de dificultate de pe Vârful Moloveanu. Sunt primii care au reuşit să facă heliski pe o pantă cu o înclinaţie de peste 45 de grade. Ei spun că au fost tot timpul expuşi riscului de a fi surprinşi de o avalansă aşa că au coborât pe rând.

Campionul mondial şi european la snowboarding spune că munţii Făgăraş sunt singurii din România unde se poate face heliski. Din luna decembrie a căutat traseele cu diferite grade de dificultate unde poate fi practicat acest sport în siguranţă. O firmă din Cehia în colaborare cu o firma din Sibiu va demara începând de luna viitoare proiectul keliski în făgăraş pentru împătimiţii acestui sport mai ales ca cerearea este destul de mare.

IUBITORII SPORTURILOR EXTREME VOR PUTEA PRACTICA HELISKI-UL IN MUNŢII FĂGĂRAŞ


Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close