Antena 3 CNN Actualitate Iubitul Ioanei Băsescu, responsabil de "ţeapa" dată artiştilor români la Shanghai?

Iubitul Ioanei Băsescu, responsabil de "ţeapa" dată artiştilor români la Shanghai?

Iubitul Ioanei Băsescu, responsabil de "ţeapa" dată artiştilor români la Shanghai?
Sursa foto: Foto: Observator
06 Aug 2010   •   19:44

O înţelegere cu iz de escrocherie ar fi stat în spatele spectacolului de lansare a brandului de turism al României de la Shanghai. Cel mai periculos lucru este că personajul principal al înţelegerii este nimeni altul decât iubitul fiicei mari a preşedintelui Traian Băsescu, afaceristul Giovanni Francesco, cel care a stat alături de cuplul prezidenţial la terasa Cireşica de pe litoral.

Pe terasa Cireşica din Neptun, preşedintele Traian Băsescu a stat joi seară la discuţii şi cu Giovanni Francesco. La masă erau şi soţia Maria dar şi fata cea mare, Ioana, cea care are o relaţie cu afaceristul de mai multe luni.

N-ar fi nimic în neregulă dacă potenţialul ginere al preşedintelui n-ar fi personajul principal al unei înţelegeri dubioase căreia i-au căzut victime artiştii prezenţi la Shanghai.

Maestrul Gheorghe Zamfir şi artistul Nicolae Voiculeţ nu şi-au luat nici până astăzi banii pentru prestaţiile avute la expoziţia mondială. Asta în condiţiile în care maestrului Zamfir i s-au promis banii imediat după spectacol, iar lui Voiculeţ după două zile. A păţit-o şi Andreea Bănică, soţul şi impresarul artistei fiind chiar partener cu afaceristul Francesco în două firme cu activitate în domeniul artistic.

De unde trebuia să primească banii şi cine a intermediat totul - ar fi marile probleme. Pentru că toţi invocă un singur nume: Giovanni Francesco. El e cei care i-a contactat, le-a promis bani, le-a trimis un contract cu firma lui - pe care însuşi Francesco, în ultimul moment, nu l-a mai semnat. Pe hârtie apare, aşadar, doar semnătura artiştilor. Aşa că Zamfir şi Voiculeţ au plecat şi au cântat la Shanghai doar pe promisiuni.

În China, la spectacol, a fost prezent şi Giovanni Francesco. El a ajuns acolo înaintea delegaţiei şi a plecat cu o zi înainte, împreună cu miniştrii Elena Udrea şi Teodor Baconschi. A avut însă grijă să se ferească de presă.

"Nu este nimic adevărat. Poate am fost acolo ca simplu turist, dar nu are nicio legătură cu artiştii... eu nu impresariez pe nimeni, deci nu am ce comision să iau. Să aducă cineva un contract în care apar eu sau firmele mele care să fi făcut acest eveniment" a declarat Francesco pentru Financiarul

Tot pentru Financiarul şi partenerul său de afaceri, Lucian Mitrea, a confirmat că toate contractele artiştilor au fost încheiate cu Francesco. Precizările Ministerului Turismului sunt, deci, cu atât mai greu de înţeles.

Ministerul vorbeşte despre o firmă din Beijing contractată, firmă care spune că nu a avut alţi subcontractori. Ea ar fi trebuit să le plătească şi banii artiştilor.

După o asemenea reacţie nici artiştii nu-şi mai explică implicarea potenţialului ginere al preşedintelui Băsescu în poveste. Ei n-au auzit de firma din Beijing, ştiu că au vorbit doar cu Giovanni Francesco şi îşi aşteaptă în continuare banii. În urma dezvăluirilor din Financiarul ei au fost chemaţi luni la minister. Afaceristul Francesco nu a putut fi contactat până la această oră.

Observator

 

 

 

×
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close