Antena 3 CNN Actualitate Povestea Iuliei Froicu, poliţista din Botoşani care a salvat o fetiţă de trei ani sechestrată de tată

Povestea Iuliei Froicu, poliţista din Botoşani care a salvat o fetiţă de trei ani sechestrată de tată

Iulia Froicu, polițista care a salvat, astăzi, o fetiță de 3 ani, sechestrată de tată și amenințată cu o macetă, este făcută cunoscută de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, care spun că astfel de povești merită să devină virale.

Povestea Iuliei Froicu, poliţista din Botoşani care a salvat o fetiţă de trei ani sechestrată de tată
Sursa foto: botosaneanul.ro
de Alin Tarnovschi    |    08 Mai 2021   •   21:05

Iulia Froicu este polițistă de 3 ani în cadrul Biroului de Ordine Publică al municipiului Botoșani.

Sâmbătă a venit într-un suflet la locul unde se anunțase că un bărbat ține sechestrată o fetiță de 3 ani, fiica lui.

Ea a intrat în discuții cu bărbatul și, creând o poveste, bazându-se pe faptul că pe ea o cheamă Iulia, iar pe bărbat, Iulian, a reușit să îl convingă să aibă încredere în ea și să îi dea copila pe geam.

"Ne-am bucura dacă povestea Iuliei se va viraliza cel puțin la fel de mult cum, zilele trecute, s-a viralizat fotografia cu polițista surprinsă în trafic, lângă mașina de serviciu!

Astăzi, Iulia, a reușit să salveze viața unei fetițe de 3 ani. Tatăl fetiței, cunoscut cu anumite afecțiuni și sub influența băuturilor alcoolice, le-a scos cu violență din casă pe mama și bunica acesteia, apoi a amenințat că va ucide fata cu o macetă. Iulia a reușit să negocieze cu bărbatul. După o discuție de aproximativ 20 de minute, l-a convins să îi ofere fetița în siguranță", scriu cei de la MAI, pe Facebook.

"Când am luat-o în brațe mi-au lăcrimat imediat ochii, de parcă era copilul meu. În momentul în care i-am dat mamei fetița, am simțit în ochii acesteia o bucurie pe care nu o pot exprima!", a povestit Iulia Frociu.

Bărbatul s-a predat polițiștilor aflați la fața locului și s-a întocmit un dosar penal pe numele său.

Ea este poliţista care a salvat o fetiţă sechestrată de tată într-un apartament din Botoşani

Iulia Froicu, singura poliţistă din ţară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare

În anul 2019, la doar 21 de ani, Iulia Froicu a devenit singura poliţistă din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.

Nu este prima dată când Iulia a ieşit în evidenţă printr-un gest eroic.

Pe 22 iunie 2019, tânăra a dat dovadă de o tărie de caracter și stăpânire de sine ieșite din comun atunci când, la o intervenţie, a salvat viaţa unui bărbat care avea piciorul secţionat, notează botosaneanul.ro.

Timp de 40 de minute, Iulia a stat în aceeaşi poziţie, strângând cu toată forţa piciorul bărbatului şi a oprit astfel hemoragia puternică ce putea să fie fatală pentru tânărul rănit.

×
Subiecte în articol: Iulia Froicu Botoșani
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close