Antena 3 CNN Actualitate Iulie şi august, cele mai fierbinţi luni ale anului

Iulie şi august, cele mai fierbinţi luni ale anului

Iulie şi august, cele mai fierbinţi luni ale anului
07 Iul 2008   •   08:26

Meteorologii anunţă că vom avea parte de un începutde săptămână fierbinte. Luni şi marţi vom avea parte de zile caniculare, după ce, şi săptămâna trecută, termometrele au arătat valori termice, care au depăşit 30 de grade Celsius. Nu vom scăpa nici de ploi, însoţite, pe alocuri, de grindină, începând de miercuri.

De luni, temperaturile vor depăşi 37 de grade Celsius, în special în sudul ţării, anunţă meteorologii. Canicula se va mai domoli abia spre mijlocul săptămânii, când instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi însoţite de furtuni şi, pe alocuri, de grindină.

Luna lui ?Cuptor" se anunţă mai fierbinte decât în mod obişnuit, spun specialiştii. Zilele caniculare vor fi însoţite de nopţi tropicale, cu minime termice care vor depăşi 20 de grade Celsius. Nici în august temperaturile nu se vor încadra în limite normale. În cele mai calde zile sunt aşteptate maxime de peste 35 de grade Celsius.

În astfel de situaţii, trebuie luat în calcul inclusiv riscul tahicardiei sau al unei hipocalcemii. Chiar şi cei care nu au probleme de sănătate trebuie să se adăpostească la umbră, într-un spaţiu ventilat, încă de la primele semne de disconfort.

Geamurile nu trebuie deschise peste zi, numai seara sau dimineaţa, iar aerul condiţionat trebuie reglat la temperaturi de minimum 21 de grade Celsius. Dacă diferenţa de temperatură dintre interior şi exterior depăşeşte cinci grade, există riscul unui şoc termic.

În plus, dieta zilnică trebuie să conţină multe lichide: apă, ceaiuri mentolate la temperatura camerei, dar şi iaurturi, care hidratează şi oferă elemente nutritive. Din hrana de zi cu zi nu trebuie să lipsească nici fructele bogate în minereale - potasiu, magneziu şi calciu, în schimb trebuie evitate mâncărurile grase.

Antena3

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close