Antena 3 CNN Actualitate Jaf de mii de euro din Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa

Jaf de mii de euro din Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa

Jaf de mii de euro din Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa
21 Aug 2007   •   17:08

  Un basorelief de mare valoare a dispărut din incinta Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa. Exponatul este acum căutat, dar specialiştii spun că sunt slabe speranţe ca piesa să fie găsită, dacă ajunge la colecţionarii particulari din ţară. La etajul I al instituţiei există trei supraveghetori şi sunt amplasate trei camere video.

Panoul pe care era prezentat „Cavalerul trac” nu se afla, însă, în raza vreuneia dintre camere. Se pare că hoţii au acţionat profitand de neatenţia celor din jur. Pentru a împiedica şi alte furturi, muzeografii au mutat piesele sculpturale de mici dimensiuni de pe panouri în vitrine închise.

Hoţii au dat lovitura, pentru că valoarea piesei este extrem de mare: costă între 4.000 şi 6.000 de euro. Oameni legii presupun că hoţii s-au infiltart într-un grup de turişti care vizita muzeul. Până în prezent, poliţiştii nu au stabilit un cerc de suspecţi, dar continuă cercetările pentru indentificarea şi prinderea făptaşilor.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei care au sustras basorelieful riscă să ajungă în spatele gratiilor pentru următorii 7 ani.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close