Antena 3 CNN Actualitate Jaful de un milion de euro din Prahova: Poliţiştii au prins patru suspecţi

Jaful de un milion de euro din Prahova: Poliţiştii au prins patru suspecţi

Jaful de un milion de euro din Prahova: Poliţiştii au prins patru suspecţi
24 Ian 2011   •   21:52

Încă nu s-a inventat jaful perfect. De asta sunt convinşi anchetatorii prahoveni care sunt pe cale să rezolve cel mai complicat caz din cariera lor. Săptămâna trecută, o bătrână a reclamat că i s-a furat un geamantan cu un milion de euro. Poliţiştii au descoperit că femeia avea dreptate. Ba chiar au identificat suspecţii şi au prins patru dintre ei, chiar atunci când încercau să iasă din ţară cu o parte din pradă.

Jaful de un milion de euro a plecat de la un pont de un milion de euro. După ce a vândut mai multe terenuri, femeia a scos banii din bancă şi i-a pus sub saltea. Avea aproape două milioane de euro, din care a mai cheltuit în ultimii ani. Doar rudele foarte apropiate ştiau de averea ascunsă în casă. Şi se pare că tot de la o rudă foarte apropiată a plecat şi pontul.



Poliţiştii au descoperit că în spatele acestui jaf s-a format o întreagă reţea. Un singur individ, creierul grupării, ar fi coordonat opt hoţi. Acestora li s-a promis o bună parte din pradă. Undeva în jur de 50.000 de euro. Misiunea lor a fost floare la ureche. Casa în care se afla geamantanul cu teancuri de euro era locuită de părinţii octogenari ai femeii.

Cercul de suspecţi s-a strâns rapid. Mascaţii au descins în mai multe locuinţe din Ploieşti şi din împrejurimi şi au strâns probe importante. Patru dintre suspecţi au încercat să fugă din ţară, cu o parte din pradă. Vroiau să ajungă în Spania, dar erau daţi în consemn la vamă. Au fost prinşi la Nădlac. Cu tot cu partea lor din pradă.

10.000 de euro aveau la ei cei patru tineri din Prahova. Când au fost întrebaţi de unde au banii, tinerii au dat un răspuns halucinant. I-ar fi găsit într-o balastieră. Suspecţii au fost întorşi din drum şi au fost preluaţi de anchetatorii prahoveni. Ei ar fi veriga cea mai slabă dintr-un jaf aproape perfect. De la celelalte percheziţii, poliţiştii au mai recuperat câteva zeci de mii de euro.

“Se verifică ipoteze privind cheltuirea unei sume foarte mari de bani”, a declarat Raluca Brezean, purtător de cuvânt IPJ Prahova.

E greu de crezut că hoţii au cheltuit un milion de euro într-o săptămână. Este o chestiune de câteva zile până când poliţiştii vor descoperi exact soarta geamantanului de un milion de euro.

×
Subiecte în articol: jaf batrana
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close