Antena 3 CNN Actualitate Jaful secolului s-a dat la şurubelniţă! Hoţii susţin că pânzele sunt puse la loc sigur

Jaful secolului s-a dat la şurubelniţă! Hoţii susţin că pânzele sunt puse la loc sigur

Jaful secolului s-a dat la şurubelniţă! Hoţii susţin că pânzele sunt puse la loc sigur
17 Iun 2013   •   22:29

Tablourile de 300 de milioane de euro furate de la Rotterdam sunt întregi şi gata să fie predate. O spun chiar hoţii. Le-au povestit anchetatorilor olandezi, veniţi special în România, cum au fentat sistemele complicate de securitate. Au avut nevoie doar de un minut şi de o şurubelniţă.

"Avem nevoie de informaţii din cadrul anchetei din România pentru cazul de la curtea olandeză. Dar şi ei au nevoie de informaţii din Olanda pentru cazul din România", a afirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiţie Rotterdam, JEICHIEN DE GRAAFF.

La nouă luni de la jaf, n-a apărut nicio urmă din cele şapte tablouri furate din muzeul olandez. Hoţii spun însă că pânzele ar fi puse la loc sigur.

La fel le-ar fi spus anchetatorilor şi Natasha, frumoasa româncă implicată în Jaful secolului. Fata de 19 ani este arestată în Rotterdam.

În cel mai negru scenariu, operele semnate de Picasso, Matisse, Monet şi Gauguin ar fi fost puse pe jar de mama unuia dintre hoţi. La propriu.

În laboratorul criminalistic s-ar fi găsit câteva capse metalice şi urme de vopsea veche de peste 100 de ani. Cinci dintre pânzele furate de la Rotterdam au o vechime de peste un secol.




×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close