Antena 3 CNN Actualitate O sută de jandarmi au fost aduşi la Crevedia pentru a căuta probe lângă staţia GPL care a explodat

O sută de jandarmi au fost aduşi la Crevedia pentru a căuta probe lângă staţia GPL care a explodat

Peste o sută de jandarmi au fost aduşi la locul exploziilor din Crevedia pentru a căuta noi probe. Anchetatorii au pornit cercetarea la faţa locului, după ce au primit asigurări de la pompieri că zona este sigură. Concret, jandarmii au fost puşi să caute bucăţi din cisternele care au explodat pentru ca anchetatorii să aibă un tablou complet asupra a ceea ce s-a întâmplat în noaptea tragediei.

de Cristi Popovici    |    Carmina Pricopie    |    Ana Ciuvică    |    31 Aug 2023   •   13:44

În această dimineaţă, pompierii au reuşit să golească cisterna care avea scăpări de gaze şi care reprezenta încă un pericol pentru anchetatori, astfel că la finalizarea acţiunii şi îndepărtarea pericolului, anchetatorii au început cercetarea la faţa locului.

În timp ce criminaliştii au început să cerceteze staţia în care au avut loc exploziile, jandarmii au fost puşi să caute probe în zona staţiei pe o distanţă de câteva sute de metri.

Anchetatorii vor să verifice inclusiv informaţii conform căreia angajaţii de la staţia GPL din Crevedia amestecau gaz de butelie cu propan pentru a-l vinde mai departe ca GPL. Aceasta este una dintre ipotezele luate în calcul pentru tragedia de sâmbătă, 26 august 2023.

În tot acest timp, au loc şi audieri ale unor persoane implicate în cazul de la Crevedia. În faţa poliţiştilor, la sediul IGPR, ar urma să ajungă şoferul unei cisterne, dar şi o contabilă. Totuşi, asociaţii firmei care deţine staţia nu au fost încă audiaţi.

Anchetatorii au ales să folosească peste o sută de jandarmi pentru că suprafaţa de cercetare este foarte mare, mai ales că unele bucăţi din cisternele care au explodat au fost găsite chiar şi la un kilometru de epicentrul exploziilor.

Mai mult, autorităţile care anchetează cazul au folosit, încă de zilele trecute, o dronă pentru a fixa toate obiectele ce au fost aruncate în urma exploziilor, tocmai pentru a şti cu exactitate ce vor preleva ca probe sau pentru expertiză.

×
Subiecte în articol: explozia de la Crevedia
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close