Antena 3 CNN Actualitate Jens Stoltenberg: "Obiectivul lui Putin este de a lăsa Ucraina în frig şi în întuneric în această iarnă"

Jens Stoltenberg: "Obiectivul lui Putin este de a lăsa Ucraina în frig şi în întuneric în această iarnă"

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avertizează că lunile care urmează vor fi dificile pentru Ucraina.

Jens Stoltenberg: "Obiectivul lui Putin este de a lăsa Ucraina în frig şi în întuneric în această iarnă"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    14 Noi 2022   •   16:22

Retragerea Rusiei din Herson "demonstrează incredibilul curaj al forţelor armate ucrainene", dar "nu trebuie să facem greşeala de a subestima Rusia. (...) Ei încă deţin controlul asupra unor părţi mari din Ucraina. Ceea ce trebuie să facem este să întărim mâna Ucrainei", a declarat Jens Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă de la Haga.

"Forţele armate ruse păstrează capacităţi importante precum şi un mare număr de soldaţi şi Rusia şi-a demonstrat voinţa de a-şi asuma pierderi importante", a adăugat şeful NATO.

Război în Ucraina, ziua 264. Volodimir Zelenski a vizitat orașul Herson după retragerea rușilor

"Lunile următoare vor fi dificile. Obiectivul lui Putin este de a lăsa Ucraina în frig şi în întuneric în această iarnă", a mai spus secretarul general al NATO.

El a mai afirmat că Ucraina va decide ce termeni sunt acceptabili pentru negocieri care să ducă la încheierea războiului declanşat de Rusia.

"Ucraina trebuie să decidă ce fel de termeni sunt acceptabili. Rolul nostru este să-i susţinem pe ei", a spus Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă alături de membri ai guvernului olandez.

×
Subiecte în articol: Jens Stoltenberg Rusia NATO
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close