Antena 3 CNN Actualitate "Jihadi Junior", adus pe ascuns în Suedia. Călău pentru ISIS la patru ani, băiatul a fost filmat când arunca în aer o mașină

"Jihadi Junior", adus pe ascuns în Suedia. Călău pentru ISIS la patru ani, băiatul a fost filmat când arunca în aer o mașină

"Jihadi Junior", adus pe ascuns în Suedia. Călău pentru ISIS la patru ani, băiatul a fost filmat când arunca în aer o mașină
06 Iun 2016   •   18:50

Băiețelul de patru ani poreclit "Jihadi Junior", care a fost filmat în timp ce arunca în aer o mașină în care se aflau trei prizonieri, a fost introdus pe ascuns în Suedia, unde ar fi fost supus unei operații, scrie Mirror.

Isa Dare, despre care se crede că este fiul unei britanice care a luat numele de ”Khadijah” odată ajunsă în gruparea Statul Islamic, ar fi fost bolnav de mai multe luni.

Surse citate de The Sun susțin că mama lui l-ar fi luat din fortăreața ISIS Raqqa și l-a dus în Suedia pentru că este țara din care a venit soțul ei, Abu Bakr, ucis pe câmpul de luptă.

"Isa a suferit o operație acum câteva săptămâni. El și mama lui au părăsit Siria, dar nimeni nu știe cum a reușit să scape de acolo”, precizează sursele citate.

Isa Dare a apărut recent într-un filmuleț de propagandă lansat de Statul Islamic. Băiatul  apare ținând mâna pe butonul de detonare, țipand "Allahu Akbar" (n.r.- "Dumnezeu e mare"), chiar lângă rămășitele mașinii.

 

×
Subiecte în articol: Siria statul islamic
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close