Antena 3 CNN Actualitate Vaccinul Johnson & Johnson, autorizat de Comisia Europeană după aprobarea de către Agenția Europeană a Medicamentului

Vaccinul Johnson & Johnson, autorizat de Comisia Europeană după aprobarea de către Agenția Europeană a Medicamentului

Comisia Europeană a acordat, joi, o autorizație de introducere pe piață condiționată (AIC) pentru vaccinul anti-COVID-19 creat de Janssen Pharmaceutica NV, una dintre companiile farmaceutice ale grupului Johnson & Johnson.

Vaccinul Johnson & Johnson, autorizat de Comisia Europeană după aprobarea de către Agenția Europeană a Medicamentului
de Adrian Iclozan    |    11 Mar 2021   •   18:24

Autorizarea condiționată se referă la faptul că aprobarea produsului medical se face într-un timp rapid, pe baza a mai puține date științifice decât în cazul autorizării obișnuite, procedura fiind justificată de situația specială creată de pandemia de coronavirus.

"Vaccinul Janssen este al patrulea vaccin autorizat din portofoliul UE și ne va ajuta să consolidăm campania de vaccinare în al doilea trimestru al anului 2021. Acesta necesită doar o doză unică, ceea ce ne aduce cu încă un pas mai aproape de atingerea obiectivului nostru colectiv de a vaccina 70 % din populația adultă până la sfârșitul verii", a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Aprobarea vaccinului Johnson & Johnson asigură accesul la 1,8 miliarde de doze

"Portofoliul nostru conține în prezent patru vaccinuri sigure și eficace împotriva COVID-19, pe care ne străduim să le oferim cetățenilor din Europa și din afara ei cât mai curând posibil. Un vaccin cu doză unică poate influența radical viteza de implementare a campaniei de vaccinare. Intrarea pe piață a vaccinului Janssen asigură accesul la un total de până la 1,8 miliarde de doze de vaccinuri aprobate de la diferite platforme tehnologice — acest lucru este esențial pentru asigurarea accesului la vaccinuri pentru Europa și partenerii noștri internaționali.

Vom continua să depunem eforturi neobosite pentru a sprijini producătorii de vaccinuri și pentru a ne asigura că aceștia livrează dozele necesare, astfel cum a fost convenit în contractele noastre", a spus, la rândul său, Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

Vaccinul Johnson & Johnson, administrat în doză unică

Vaccinul Janssen va fi administrat în doză unică adulților cu vârsta de peste 18 ani pentru prevenirea infecției cu COVID-19.

Vaccinul se bazează pe un adenovirus, un virus inofensiv care transmite „instrucțiunile” din partea virusului care determină infecția cu COVID-19.

Acest lucru permite celulelor organismului să producă proteina specifică virusului COVID-19. Sistemul imunitar al persoanei recunoaște că această proteină specifică nu ar trebui să se afle în organism și reacționează prin producerea de mijloace de apărare naturale împotriva infecției cu COVID-19.

Adenovirusul din vaccin nu se poate reproduce și nu cauzează boală, se precizează în comunicatul Comisiei Europene.

Autorizarea acordată de Comisie vine după aprobarea, în cursul aceleiași zile, a produsului de către Agenția Europeană a Medicamentului

Vaccinul Johnson & Johnson, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

"Cu această ultimă evaluare pozitivă, autoritățile din întreaga Uniune Europeană vor avea o altă opțiune de a combate pandemia și de a proteja viețile și sănătatea cetățenilor lor", a declarat directorul executiv al EMA, Emer Cooke, într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: Johnson & Johnson Comisia Europeana
Parteneri
Noi detalii despre DJ Lalla, tânăra moartă la Mamaia
x close