Antena 3 CNN Actualitate Jonathan Scheele: România e în pericol să piardă 10 ani, din cauza situaţiei politice

Jonathan Scheele: România e în pericol să piardă 10 ani, din cauza situaţiei politice

Jonathan Scheele: România e în pericol să piardă 10 ani, din cauza situaţiei politice
12 Feb 2008   •   19:57
Lipsa reformelor reale şi situaţia politică actuală arată că România nu s-a angajat într-o evoluţie pozitivă. Semnalul a fost tras de fostul şef al Delegaţiei Comisiei Europene, Jonathan Sheele, care a avertizat că ? România a pierdut 10 ani în anii '90, pentru că nu s-a reformat, şi ar fi păcat să mai piardă încă 10, până în 2017, din cauza situaţiei politice actuale, care nu este de natură să încurajeze o evoluţie pozitivă în acest sens?. Jonathan Sheele făcut aceste declaraţii la primirea premiului Grupului pentru Dialog Social, pentru sprijinul acordat aderării României la UE.

Oficialul european a îndemnat România să influenţeze dezbaterile de la Bruxelles, pentru a putea profita de statutul de stat membru al Uniunii Europene. ?România are două posibilităţi, fie să fie un stat din UE care primeşte finanţe, fie un stat care să influenţeze dezbaterile de la Bruxelles, pentru că numai aşa va putea profita de statutul de stat membru?, a subliniat Scheele.

Potrivit oficialului european, este necesară realizarea unor priorităţi ?made in Romania?. În caz contrar, România nu-şi va putea apăra interesele naţionale în dezbaterile de la Bruxelles.

Antena 3

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close