Antena 3 CNN Actualitate Jucăriile produse în China - retrase de pe piaţa românească (VIDEO)

Jucăriile produse în China - retrase de pe piaţa românească (VIDEO)

Jucăriile produse în China - retrase de pe piaţa românească <font color=red>(VIDEO)</font>
16 Aug 2007   •   23:01

Jucăriile produse în China sunt retrase şi de pe piaţa românească. Chiar înainte ca Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorului să spună dacă sunt periculoase sau nu, produsele pentru copii care conţin vopsea pe bază de plumb, foarte toxică, au fost returnate deja firmei distribuitoare. Şapte tipuri de produse se întorc aşadar în depozite.

Problema jucăriilor toxice îngrijorează întreaga lume: Comisia Europeană a făcut apel la vigilenţă, iar Statele Unite au retras milioane de produse. Pericolul cel mai mare la care sunt expuşi copiii care iau contact cu aceste jucării este intoxicaţia cu plumb.

Nu doar magazinele pot returna marfa. Părinţii care au cumpărat deja copiilor aceste jucării pot înapoia produsele firmei distribuitoare. Cine nu-şi dă seama care jucării sunt nocive, poate suna la linia verde deschisă de firma distribuitoare. Retrageri de pe piaţă s-au făcut şi în Bulgaria, unde trei tipuri de produse din China au fost trimise înapoi producătorului.

De asemenea, Statele Unite şi Marea Britanie au luat măsuri similare. Iar Comisia Europeană a lansat un apel la vigilenţă fabricanţilor de jucării şi organismelor care controlează siguranţa acestor produse -

Antena 3

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close