Antena 3 CNN Actualitate Judecător din Iaşi, deferit justiţiei. Cerea bani de la avocaţi pentru soluţii favorabile

Judecător din Iaşi, deferit justiţiei. Cerea bani de la avocaţi pentru soluţii favorabile

Judecător din Iaşi, deferit justiţiei. Cerea bani de la avocaţi pentru soluţii favorabile
Sursa foto: Foto: malachilayneswift.blogspot.com
26 Iul 2011   •   12:21

Un judecător de la Judecătoria Iaşi, în prezent suspendat din funcţie, a fost deferit justiţiei pentru că a cerut bani de la opt avocaţi, pentru a pronunţa soluţii favorabile în cauzele în care aceştia erau apărători, informează Mediafax.
   
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi  au trimis-o în judecată pe Angela Ungureanu, judecător în cadrul Judecătoriei Iaşi - Secţia Civilă, în prezent suspendată din funcţia de judecător, acuzaţiile fiind de primire de foloase necuvenite, în formă continuată, fals în declaraţii, în formă continuată (şapte acte materiale) şi conflict de interese, potrivit DNA.
             
În rechizitoriul întocmit, procurorii au stabilit că, în perioada noiembrie 2009 - ianuarie 2011, Angela Ungureanu a pretins şi a primit de la opt avocaţi din cadrul Baroului Iaşi, cu titlu de împrumut, sumele totale de 2.250 euro, 600 de dolari şi 4.600 lei, majoritatea nefiind restituite decât după începerea cercetărilor în prezenta cauză.
   
Avocaţii respectivi apăraseră interesele legale ale unor persoane care avuseseră calitatea de părţi în cauzele civile pe care judecătoarea Ungureanu le soluţionase, pronunţând soluţii favorabile acestora, sau, în unele situaţii, le avea în curs de judecată.

Banii au fost pretinşi şi primiţi după ce şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, magistratul profitând de acest aspect cu ocazia fiecărei solicitări.

×
Subiecte în articol: judecator Iași avocati bani
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close