Antena 3 CNN Actualitate Judecătoria din Slatina a decis! Sorina poate pleca în SUA cu familia adoptivă

Judecătoria din Slatina a decis! Sorina poate pleca în SUA cu familia adoptivă

Judecătoria din Slatina a decis! Sorina poate pleca în SUA cu familia adoptivă
Sursa foto: foto- captură Antena 3
18 Iul 2019   •   13:01

UPDATE  Magistraţii Judecătoriei au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi, adoptată de soţii Săcărin. 

Soluţia pronunţată de Judecătoria Slatina este executorie. Ea poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicare, acesta urmând a fi depus la Judecătoria Slatina. 

Potrivit avocatei familiei Săcărin, Clara Istrate, la termenul de joi, magistraţii Judecătoria Slatina au unit excepţiile cu fondul cauzei. 

Avocata a menţionat că în cererea reconvenţională se solicită plata unei sume de bani reprezentând cazare, diurnă, salarii pentru perioada în care soţii Săcărin sunt forţaţi să rămână în România şi nu lucrează în SUA

Aceasta a mai adăugat, în situaţia în care solicitarea procurorului general va fi respinsă de instanţă, minora Sorina poate părăsi România şi a menţionat că fetiţa poate beneficia de consiliere psihologică în SUA, conform procedurilor post adopţie, fiind deja plătit un consilier în acest sens. 

"Dacă va fi respinsă, evident că poate părăsi România, consilierea se acordă în America, este deja plătită anticipat, există şi acolo consilieri şi psihologi vorbitori de limbă română, noi am identificat vreo 15 în afară de cel care este deja plătit în procedura postadopţie", a spus Clara Istrate. 

Aceasta a adăugat că paşaportul minorei nu a venit încă şi a opinat că probabil s-a aşteptat decizia instanţei de la Slatina.

----------------------------

Judecătoria Slatina a amânat pentru joi decizia în cazul Sorinei pentru a fi îndeplinite obligații stabilite în sarcina părților, fiind vorba de chestiuni de ordin administrativ.

Decizia este aşteptată la Judecătoria Slatina, după ce în ultimele săptămâni a tot fost pasată de la o instanţă la alta. 

Paşaportul său a fost trimis la Direcţia de paşapoarte Mehedinţi, deoarece procurorii susţin că există suspiciuni privind documentul. 

Judecătoria Slatina este a cincea instanţă chemată să soluţioneze ordonanţa preşedinţială depusă de procurorul Bogdan Licu, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Olt. 
 

×
Subiecte în articol: SUA pasaport Baia de Arama sorina
Parteneri
Horoscopul verii 2023, cu Cristina Demetrescu.Scorpionii sunt pe val
x close