Antena 3 Actualitate Judecătoria Medgidia a respins cererea fostului preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de liberare condiţionată

Judecătoria Medgidia a respins cererea fostului preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de liberare condiţionată

23 Ian 2019   •   17:09
Judecătoria Medgidia a respins cererea fostului preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de liberare condiţionată

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, rămâne în penitenciar, după ce Judecătoria Medgidia i-a respins cererea de liberare condiţionată. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Constanţa.

Judecătoria Medgidia a respins, miercuri, cererea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de liberare condiţionată.

Instanţa a mai decis că aceasta poate formula o cerere similară după cinci luni de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri.

Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de trei zile la Tribunalul Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a mai formulat mai multe cereri de revizuire pentru acest dosar, toate fiind respinse de instanţe.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu. În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, el a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Poarta Albă.

El mai are şi alte condamnări în prima instanţă şi alte dosare în care este judecat pe fond.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close