Antena 3 CNN Actualitate Judecătorii au decis eliberarea omului de afaceri Theodoros Malideros

Judecătorii au decis eliberarea omului de afaceri Theodoros Malideros

Judecătorii au decis eliberarea omului de afaceri Theodoros Malideros
12 Mar 2008   •   15:18

Judecătorii bucureşteni au decis, miercuri, eliberarea patronul firmei Brenac, cetăţeanul grec Theodoros Malideros, dacă nu este arestat în altă cauză. Cetăţeanul grec a fost arestat pentru şantajarea unui conaţional. Instanţa a dispus ca, pe perioada cercetărilor, acesta nu are voie să părăsească localitatea de reşedinţă din Capitală, fără acordul magistraţilor. Judecătorii au admis recursul grecului faţă de decizia Judecătoriei Sectorului 1 din 7 martie, prin care acuzatul fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Ioan Neagu, avocatul lui Malideros a susţinut la audieri că Ioanni Nonis "a înscenat şantajul" deoarece avea datorii către clientul său. Neagu a înaintat judecătorilor 18 chitanţe care ar atesta faptul că Nonis are datorii la Malideros şi a sugerat că "prin diverse dosărele" se poate scăpa de datorii. Potrivit avocatului, Nonis s-ar fi împrumutat de bani şi în Grecia, unde ar fi fost reclamat la autorităţi.

Theodoros Malideros, în vârstă de 53 de ani, a fost arestat joi seară. Omul de afaceri grec, directorul companiei Brenac, este acuzat de şantaj. În 2006, Ioanni Nonis patronul agenţiei de turism Sun Holidays a depus o plângere la poliţie în care spunea că Malideros pretinde taxă de protecţie.

Malideros este acuzat de anchetatori că a primit sub ameninţări aproape 4 miliarde de lei vechi de la Nonis, în decursul mai multor ani. Acesta le-a declarat anchetatorilor că a fost ameninţat în repetate rânduri de către Theodoros Malideros că nu va mai face afaceri în România dacă nu îi plăteşte zilnic anumite sume din câştig.

La audieri, Nonis le-a mai spus oamenilor legii că zilnic bodyguarzii directorului de la Brenac, veneau şi încasau 90% din câştig. Mai mult decât atât, denunţătorul susţine că a fost forţat să-i facă acte de vânzare-cumpărare pentru casa şi terenul din Voluntari, precum şi pentru o proprietate din Bucureşti, toate sub preţul pieţei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close