Antena 3 CNN Actualitate Judeţul Ilfov va avea reţea de apă şi canalizare

Judeţul Ilfov va avea reţea de apă şi canalizare

Judeţul Ilfov va avea reţea de apă şi canalizare
29 Oct 2007   •   18:31

Aproape 30 de comune din Ilfov vor avea în curând reţea de apă, canalizare şi staţii de epurare. Investiţiile vor avea loc în urma înfiinţării unei Asociaţii de dezvoltare intercomunitară. Acordul pentru acest proiect a fost semnat luni de preşedintele Consilului Judeţean Ilfov şi de primarii din şapte comune ilfovene.

Asociaţia de dezvoltare intercomuniatară îşi propune să vină în ajutorul comunelor din Ilfov, în special pentru demararea lucrărilor de dezvoltare a reţelei de apă şi canalizare.

Doru Laurian, preşedinte Consiliul Judeţean Ilfov, a declarat că speră ca aceste asociaţii să atragă fondurile europene şi implicit investitori străini. “In judeţul Ilfov, reţele de apă sunt realizate în proporţie de numai 12% faţă de standardele europene, la canalizare stăm rău”, a mai menţionat preşedinte CJ Ilfov.

Costul lucrărilor de modernizare a reţelelor se ridică la aproape un miliard de euro, insă, “pentru comuna Corbeanca, această asociaţie este foarte importanta deoarece canalizarea şi apa sunt două lucruri esenţiale” a declarat Tudor Dumitru, primarul comunei Corbeanca.

Lucrările la modernizarea reţelei de apă şi canalizare vor începe la sfârşitul anului 2008.

Antena 3

×
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close