Antena 3 CNN Actualitate Jurnalişti unguri, jefuiţi la drumul mare de romi în Harghita (VIDEO)

Jurnalişti unguri, jefuiţi la drumul mare de romi în Harghita (VIDEO)

Jurnalişti unguri, jefuiţi la drumul mare de romi în Harghita <font color=red>(VIDEO)</font>
18 Ian 2008   •   09:04

Corespondenţii unui post de televiziune din Ungaria au fost jefuiţi, în timp ce filmau o comunitate de romi din Harghita. Jurnaliştii căutau familia minorului expulzat din Ungaria, după ce a înjunghiat un tânăr. Odată ajuns în comuna Valea Strâmbă, unul dintre reporteri a fost atacat şi buzunărit ca la drumul mare de localnici. Jurnalistul nu se aştepta la asemenea întâmplare. Unii îl furau, alţii îi dădeau o parte din pradă înapoi, doar ca să i-o ceară drept recompensă pentru că l-au ajutat să o recupereze.

Jurnaliştii făceau un reportaj pentru televiziunea RTL Klub din Ungaria. Căutau informaţii despre un minor care era să omoare un tânăr în Budapesta, pentru a-i fura MP3 playerul. Copiul a fost expulzat în România, după ce a apărut la televiziunile din Ungaria cântând manele, fumând şi lăudându-se ce hoţ priceput este aşa de mic.

Jurnaliştii au ajuns în Valea Strâmbă pentru a vorbi cu părinţii lui. N-au avut nicio şansă. Au fost nevoiţi să ceară ajutorul poliţiei să-şi recupereze măcar telefoanele.

Fiind vorba despre o televiziune, toţi poliţiştii din Valea Strâmbă au intervenit prompt la rezolvarea cazului. Când au văzut poliţia, romii s-au speriat. Femeile i-au luat la bătaie pe primii suspecţi, deşi ei nu furaseră pe nimeni pentru că erau prea beţi ca să se poată ţine pe picioare.

Romii au fost duşi la secţie în cele din urmă. Jurnalistul şi-a recuperat doar 50 de RON din cei 300 care i-au fost furaţi. Autorii furtului nu au fost bărbaţii comunităţii din Valea Strâmbă, ci câţiva puşti, care nu vor răspunde penal pentru hoţie pentru că sunt minori.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close