Antena 3 CNN Actualitate Jurnaliştii britanici critică proasta gestionare a fondurilor din România şi corupţia

Jurnaliştii britanici critică proasta gestionare a fondurilor din România şi corupţia

Jurnaliştii britanici critică proasta gestionare a fondurilor din România şi corupţia
23 Mai 2008   •   11:05

Corupţia din România, dar şi proasta gestionare a fondurilor europene e aspru criticată de jurnaliştii de la publicaţia britanică ?The Economist?. După aderarea la Uniunea Europeană, autorităţile din ţara noastră, dar şi bulgarii au uitat de lupta împotriva corupţiei, potrivit acelaşi articol. Fondurile europene sunt o ispită pentru oficialii corupţi din Europa Centrală şi de Est, iar "cele mai mari probleme se întâlnesc în România şi Bulgaria, unde incapacitatea aparentă sau poate lipsa voinţei de a combate corupţia la nivel înalt a dus la avertismente tot mai dure din partea Uniunii Europene", notează publicaţia britanică The Economist.

La Bucureşti, Guvernul pare mai degrabă decis să îşi atace criticii, decât pe oficialii corupţi, mai scriu jurnalişti britanici. Mai mult, ei amintesc de tărăgănarea anchetelor în cazul foştilor miniştri suspectaţi de corupţie. Jurnaliştii britanici relatează şi despre schimbările dese din fruntea Ministerului român de Justiţie.

Şi Bulgaria preferă mai mult vorbele decât faptele, scrie The Economist. "Noile agenţii anticorupţie sunt slab coordonate şi unele nici măcar nu sunt funcţionale. Nici un caz de corupţie la nivel înalt nu s-a încheiat cu o condamnare, în timp ce nici una din cele peste 120 de crime comise în stil mafiot nu a fost elucidată până în prezent."

Dacă în România şi Bulgaria gestionarea fondurilor europene lasă de dorit, Estonia are un dosar impecabil în acest domeniu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close