Antena 3 CNN Actualitate Justiţia din România "nu are mamă, nu are tată". Povestea dramatică a bătrânelor condamnate la închisoare

Justiţia din România "nu are mamă, nu are tată". Povestea dramatică a bătrânelor condamnate la închisoare

Justiţia din România "nu are mamă, nu are tată". Povestea dramatică a bătrânelor condamnate la închisoare
Sursa foto: Foto: Antena3
17 Ian 2013   •   23:50

Mihai Gâdea a prezentat în această seară cazul unei femei de 78 de ani care a fost băgată la închisoare de justiţia reformată pentru nerespectarea legii.

Filofteia Barbu stă de când se ştie în comuna Valea Danului. A moştenit împreună cu fiicele ei 3,000 de metri pătraţi de pământ. A mai cumpărat încă o mie de metri pătraţi lângă ele. Acum, toate 3 au ajuns după gratii.

În urmă cu 12 ani, o rudă a revendicat suprafaţa de 4,000 de metri pătraţi, însă cele 3 au refuzat să elibereze terenul deoarece aveau case acolo.

Fiica bătrânei, în vârstă de 58 de ani, a declarat că a primit terenul acum 40 de ani, la nuntă.


De asemenea, realizatorul emisiunii a prezentat povestea a două bătrâne care au fost luate pe sus de oamenii legii, pentru că nu au avut bani să îşi plătească amenzile.

Acestea au fost închise în Penitenciarul Vasului, pentru neplata a câte 600 de RON.

Şi aici mărul discordiei a fost tot o bucată de teren de 64 de ari, pentru care Ecaterina Macarie în vârstă de 66 de ani şi mama acesteia, Botezatu Diamanta, în vârstă de 86 de ani, au fost găsite de tulburarea posesiei.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close