Antena 3 CNN Actualitate Justiție Acuzații grave la adresa membrilor CCR. Uniunea Națională a Judecătorilor și Asociația Magistraților reacționează

Acuzații grave la adresa membrilor CCR. Uniunea Națională a Judecătorilor și Asociația Magistraților reacționează

Acuzații grave la adresa membrilor CCR. Uniunea Națională a Judecătorilor și Asociația Magistraților reacționează
14 Iun 2016   •   20:34

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a solicitat public procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, precum si liderilor de opinie, sa inceteze presiunile asupra Curtii Constitutionale inaintea pronuntarii cu privire la constitutionalitatea abuzului in serviciu.

Un apel similiar a fost făcut marți seară, de Gabriela Baltag, președinte al Asociației Magistraților din România, într-o ediție specială realizată de Oana Zamfir, la Antena 3.

Gabriela Baltag a explicat că AMR împărtășește aceeași poziție cu cea a UNJR

“AMR împărtășește poziția colegilor de la UNJR. Eu regret că opinia publică primește astfel de informații și se creează o astfel de presiune nepermisă, acum asupra CCR, în alte dăți asupra altor instanțe. Nu mai este o noutate, pentru că ne-am obișnuit ca doamna procuror șef să comenteze deciziile, aruncând în derizoriu deciziile. Este rușinos că în 2016 se permite o astfel de abordare. Inspecția Judiciară nu vede niciun fel de derapaj în astfel de atitudini. Am încredere și voi respecta deciziile CCR. Ar fi bine ca să înțeleagă și procurorul-șef al DNA că acest lucru ar trebui să facă și dânsa.”

“Lupta anticorupție nu constă într-o infracțiune și corupția nu înseamnă doar abuz în serviciu. Nu îmi fac nicio îngrijorare de la celelalte unități. Singurele derapaje în declarații provin doar de la parchet specializat DNA. E un mare neadevăr să credem că lupta anticorupție se oprește la o infracțiune. O să așteptăm să vedem ce se întâmplă și e clar că lupta va continua. Nu înțeleg care este interesul dânsei”, a conchis Gabriela Baltag.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close