Antena 3 CNN Actualitate Justiție Cum a pus mâna Mihail Vlasov pe banii Camerelor de Comerţ şi Industrie din România

Cum a pus mâna Mihail Vlasov pe banii Camerelor de Comerţ şi Industrie din România

Cum a pus mâna Mihail Vlasov pe banii Camerelor de Comerţ şi Industrie din România
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Dec 2016   •   12:52

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, avea acces discreţionar la banii instituţiei, potrivit procurorilor DNA. Subordonaţii săi nu aveau curaj să-l contrazică, deoarece şeful lor se învârtea în medii politice înalte. Mihail Vlasov avea grijă să-şi cultive relaţii cu politicieni din toate partidele, scrie Adevărul.

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) din perioada 2008-2014, Mihail Vlasov (72 de ani), instaurase în cadrul instituţiei un mod dur de conducere. Subordonaţii săi se temeau de acesta, mai ales că fostul şef al CCIR se afişa cu mai mulţi politicieni de top. Procurorii DNA i-au întrebat pe directorii CCIR cum a fost posibil ca Vlasov să ridice în şase ani, peste zece milioane de euro din casieria instituţiei, banii fiind folosiţi de acesta în interes personal.

Detaliile apar în cel de-al treilea dosar, în care Vlasov a fost trimis în judecată alături de fiica sa Ingrid şi alţi patru inculpaţi, foşti directori în cadrul Romexpo, fiind acuzaţi de delapidare după ce ar fi cheltuit fără justificare 61 de milioane de lei din bugetele CCIR şi Romexpo. Dosarul este pe masa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti. 

Vlasov este în prezent în penitenciar unde execută două condamnări definitive primite pentru corupţie: 2 ani de închisoare pentru promovarea în Parlament a unui proiect de act normativ prin care CCIR să poată prelua Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi 5 ani de închisoare pentru o mită de un milion de euro. 
 

×
Subiecte în articol: dosar penal
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close