Antena 3 CNN Actualitate Justiție Florin Iordache: Vom respecta hotărârea Curții Constituționale

Florin Iordache: Vom respecta hotărârea Curții Constituționale

Florin Iordache: Vom respecta hotărârea Curții Constituționale
Sursa foto: Foto: gov.ro
03 Feb 2017   •   15:45

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat vineri că va respecta decizia Curţii Constituţionale în legătură cu sesizările pe ordonanţa de modificare a Codurilor penale. 

Prezent vineri la şedinţa comisiilor juridice din Parlament, unde a fost discutat bugetul Ministerului Justiţiei, Florin Iordache a fost întrebat de jurnalişti dacă va pleca din fruntea MJ în cazul unei decizii nefavorabile din partea Curţii Constituţionale. 

"Haideţi să nu fim aşa pesimişti. Aştept hotărârea şi respect hotărârea Curţii Constituţionale. (...) Hotărârea este obligatorie, o vom respecta şi noi", a replicat Iordache, care a plecat apoi fără să mai răspundă la alte întrebări. 

Avocatul Poporului a sesizat vineri Curtea Constituţională cu o excepţie de neconstituţionalitate a OUG de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, urmând ca până pe 7 februarie părţile implicate să transmită punctele de vedere. 

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis şi Consiliul Superior al Magistraturii au sesizat CCR în vederea soluţionării conflictelor juridice de natură constituţională între puterile statului. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close