Antena 3 CNN Actualitate Justiție Guvernul a modificat Codul Penal și Codul de procedură penală. Pedepse sporite pentru pedofili și traficanți de droguri

Guvernul a modificat Codul Penal și Codul de procedură penală. Pedepse sporite pentru pedofili și traficanți de droguri

Guvernul a modificat Codul Penal și Codul de procedură penală. Pedepse sporite pentru pedofili și traficanți de droguri
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Mai 2016   •   09:23

Guvernul a modificat prin Ordonanță de Urgență codul penal și cel de procedură penală. Potrivit noilor modificări, procurorul nu va mai putea decide scoaterea de sub urmărire penală de unul singur, ci doar cu acordul instanţei.

Prin noua modificare, sunt majorate și pedepsele în cazul infracțiunilor în care copiii sunt abuzați sexual, dar și protecția sporită a acestora.

Reporterul Antena 3, Alina Clim, a explicat că este vorba despre

Ajustările aduse noului Cod se referă în principal la infracțiunea în care minorii sunt exploatați sexual sau abuzați. Aici, pedepsele cresc și chiar apar noi infracțiuni, cum este “spectacolul pornografic”.

Pe de altă parte, printre noutățile din codul de procedură penală se numără și abrogarea unor articole, dar și îmbunătățirea altora. Astfel, se acordă o importanță mai mare drogurilor legale și legiuitorul spune că se poate folosi supravegherea tehnică în instrumentarea dosarelor de acest fel.

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close