Antena 3 CNN Actualitate Justiție Judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iași, reţinut de DNA

Judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iași, reţinut de DNA

Judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iași, reţinut de DNA
21 Oct 2015   •   23:30

UPDATE: Judecătorul Dan Anton din Iaşi, acuzat, între altele, că a promis unui om de afaceri că va interveni la două judecătoare în cazul unui bărbat condamnat pentru contrabandă cu ţigări, a fost reţinut de procurorii DNA.

Dan Anton va fi dus, joi, la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Judecătorul Dan Anton va fi audiat de procurorii anticorupție la București, magistratul fiind scos din Curtea de Apel Iași și transportat cu o dubă, miercuri după-amiaza, la sediul central al DNA.

Magistratul vizat de perchezițiile efectuate miercuri de DNA la Iași ar fi promis că intervine la fostul premier moldovean Vlad Filat pentru oameni de afaceri, cerând în schimb bani și angajarea unei persoane apropiate într-o instituție din Republica Moldova, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Sursele au precizat că judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iași este cel care ar fi făcut această promisiune.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni contra libertății persoanei, comise în perioada 2014-2015. În cursul zilei de 21 octombrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în județele Iași și Suceava, reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale", se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri Agerpres.

×
Subiecte în articol: audieri Vlad Filat
Parteneri
Schimbări pentru românii care primesc vouchere și ajutoare de la stat
x close