Antena 3 CNN Actualitate Justiție Șefa Autorității Electorale, memoriu la CSM după ce acuză că procurorii i-au pus în față un denunț gata făcut - DOCUMENT

Șefa Autorității Electorale, memoriu la CSM după ce acuză că procurorii i-au pus în față un denunț gata făcut - DOCUMENT

Șefa Autorității Electorale, memoriu la CSM după ce acuză că procurorii i-au pus în față un denunț gata făcut - DOCUMENT
de M.Z.    |    27 Sep 2017   •   16:36

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a depus un memoriu la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în care acuză că procurorii i-au pus în față un denunț gata făcut.

Fragmente din memoriul depus de Ana Maria Pătru au fost prezentate miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Tot la această dată, SOCOL Irina și ENACHE Angelica, într-un birou de audieri în prezența procurorului ONEA Lucian, mi s-a prezentat un denunț pe care ar fi trebuit să îl copiez împotriva lui Bogdan Chirițoiu. Acel denunț mă incrimina personal, menționându-se că acesta ar fi primit, prin intermediul meu, de la SOCOL Irina, niște sume de bani în schimbul rezolvării unor situații juridice derulate de Consiliul Concurenței. 

Eu am refuzat să copiez acel denunț și am relatat alte împrejurări reale, pe care le cunoșteam în legătură cu acel subiect. Procurorii au precizat că vor derula o anchetă, dar că nu se coroborează ce declar eu cu declarația lui SOCOL Irina. 

Cu această ocazie, procurorii ONEA Lucian si Răileanu Cerasela mi-au solicitat ca, după ce mă vor pune în libertate, date fiind relațiile mele de prietenie cu Bogdan Chirițoiu, să mă întâlnesc cu el sau să îl „ademenesc" să vină la mine acasă pentru a obține, prin provocări, niște declarații care l-ar putea incrimina. 

Nu am refuzat expres, pentru că mă temeam de ei, dar nici nu am acceptat, spunând că îmi va fi foarte greu să obțin asta de la el. 

Astfel, SOCOL Irina formulase un denunț în sensul că îi dăduse cadou o geantă în care s-ar fi aflat o sumă de bani, iar eu cunoșteam doar că i-a dat o geantă nouă cadou, sigilată, în care nu știam dacă existau sau nu bani. 

Ulterior, după ce am refuzat să precizez expres că erau bani în geantă, ei mi-au precizat că eu trebuie să obțin de la acesta doar recunoașterea faptului că a primit geanta, căci de restul "se vor ocupa ei". Acesta era denunțul pe care eu trebuia să îl depun cu o zi înaintea ei”, se arată în memoriul depus la CSM.

DNA Ploieşti a început, miercuri, urmărirea penală a fostului preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente Ana Maria Pătru, după ce solicitarea acesteia de recuzare a celor doi procurori de caz a fost respiunsă de CSM, au declarat surse judiciare.

Pătru este inculpată în acest dosar pentru infracţiunile de trafic de influenţă, spălare de bani şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close