Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader iese la rampă în scandalul legat de recursul compensatoriu: „Legea a fost votată de toate partidele. Vom prezenta propunerile legislative”

Tudorel Toader iese la rampă în scandalul legat de recursul compensatoriu: „Legea a fost votată de toate partidele. Vom prezenta propunerile legislative”

Tudorel Toader iese la rampă în scandalul legat de recursul compensatoriu: „Legea a fost votată de toate partidele. Vom prezenta propunerile legislative”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    16 Ian 2019   •   17:05

Tudorel Toader iese la rampă în scandalul legat de recursul compensatoriu.

„Orice faptă penală este gravă și trebuie să fie reprimată, orice reglementare juridică trebuie să protejeze drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Problema supraaglomerării penitenciarelor trebuie să fie rezolvată în acord cu standardele europene. Adevărul trebuie să fie cunoscut, trebuie să fie scos la suprafață pentru a cunoaște starea de fapt și a cunoaște când și ce măsuri trebuiesc luate pentru îndreptarea lucrurilor.

Legea privind recursul compensatoriu a fost inițiată de către guvernul tehnocrat și a fost avizată favorabil de CSM, care a propus schimbarea naturii juridice a reglementării.

Legea a fost susținută și votată inclusiv de către parlamentari PNL și USR și a a fost promulgată de președintele României fără să o critice la CCR”, a spus Tudorel Toader.

„Statistica primită de la ANP ne arată următoarele lucruri: o scădere a populației ]n penitenciare și o scădere a numărului celor condamnați care au beneficiat de o eliberare condiționată, o scădere a numărului celor care revin în penitenciare, după ce au fost eliberați condiționat, și o scădere a stării de recidivă”, a mai spus Tudorel Toader.

Toader a ţinut să menţioneze că autorul crimei de la Mediaş nu face parte din cei care au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu.

Potrivit ministrului Justiției, în zilele următoare va face o analiză generală a dinamicii fenomenului infracțional. Toader a precizat că va face o evaluare a consecinţelor legii, iar luni dimineaţă îi va prezenta şefei Guvernului propuneri legislative şi non-legislative.

„Vom face o nouă evaluare a datelor statistice oferite de către ANP și vom analiza. Luni dimineață voi avea o întrevedere cu doamna premier și îi voi prezenta rezultatele evaluării și propunerile legislative care pot fi luate”, a precizat ministrul Tudorel Toader.

×
Subiecte în articol: recurs tudorel toader ministrul Justitiei
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close