Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Vali și Mircea Nebunu', petreceri de șmecheri pe Coasta Amalfi, după mega-nenorociri

Vali și Mircea Nebunu', petreceri de șmecheri pe Coasta Amalfi, după mega-nenorociri

Am aflat cum se distrează interlopii României în locuri de lux din întreaga lume. Unul dintre acestea este Portofino, loc pe care membri importanți din Clanul Sportivilor îl preferă.

Vali și Mircea Nebunu', petreceri de șmecheri pe Coasta Amalfi, după mega-nenorociri
Sursa foto: Poliția Română
de Carmina Pricopie    |    06 Aug 2023   •   12:40

În Portofino a crezut și Vali Nebunu`, unul dintre liderii clanului Sportivilor, că și-a găsit liniștea, în același timp transmițând mesaje de amenințare rivalilor pe care i-a lăsat în țară pe TikTok.

Ba din când în când făcea live-uri din Portofino, de gât și cu fratele lui, Mircea Nebunu`, liderul necontestat al Sportivilor, considerat unul dintre cele mai violente și crude clanuri din Capitală.

Și Vali și Mircea, amândoi dați în urmărire, cum le stă bine unor mafioți de mafioți.

În ziua în care aceștia publicau o nouă postare – supriză! - Vali Nebunu` este săltat de poliția italiană chiar din restaurantul unde petrecuse cu puțin timp în urmă cu fratele lui.

Clipul de la terasa din Portofino pare să fie filmat de însuși Vali Nebunu` căruia, inexplicabil pentru internauți, i se oprește dintr-o dată telefonul.

Vali Nebunu`, condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare în 2017, ca să scape de pușcărie în Elveția, a intrat în România ascuns într-un TIR pe la Vama Nădlac.

În tir le-a ascuns și pe nevastă și fetița de 1 an. Și el și soția aveau emise pe numele lor mandate de arestare preventivă de autoritățile elvețiene pentru mai multe furturi.

După ce s-a consultat cu avocatul din România și a aflat că țara noastră nu are acord de extrădare cu Țara Cantoanelor, Vali Nebunu` și consoarta au intrat în România ascunși într-un TIR, tranzitând fraudulos mai multe state.

Condamnat definitiv de Curtea de Apel Timișoara pe 20 octombrie 2021, Vali Nebunu` a reușit să dispară din România cu câteva zile înainte de pronunțarea sentinței și s-a refugiat în Italia cu fiica și soția, alături de fratele său mult mai celebru, Mircea Nebunu`.

Mircea Nebunu` este căutat și el pentru o condamnare de 1 an și o lună de închisoare pentru că a fost prins conducând cu un permis ucrainean fals.

Ce nu ne spune nici măcar Poliția pe site, la „urmăriți”, este că problema și mai mare cu Mircea Nebunu` este o condamnare la 9 ani de închisoare pentru celebrul scandal cu clanul Bebino, când s-au tăiat și împușcat în plină stradă, condamnare pentru care a fost eliberat după o zi. Da, o singură zi de închisoare!

În Italia, niciunul dintre frați nu s-a chinuit să se ascundă prea tare din 2021, de când cică sunt infractori căutați.

Se lăudau pe internet cu bogăția, cununau în locații de lux din Milano, își înșirau infracțiunile.

Cei care îl cunosc sau care au avut de-a face cu Mircea Nebunu` spun că acționează ca un nebun.

El în România pare că și-a rezolvat pușcăria prin faptul că sistemul nu a considerat că trebuie închis, iar apoi nici nu s-a sinchisit să îl caute prin Italia, inclusiv acum, când Vali Nebunu` a fost arestat.

Despre Mircea Nebunu` nu spune nimeni nimic. Iar în online, Clanul Sportivilor dă vina tot pe un clan rival, Costeluș de la Clejani, că ar fi în spatele săltării lui Vali.

Deci poate doar italienii să-l bage la pușcărie, că în România, subiectul nu pare să intereseze pe nimeni.

Vali Nebunu` a crescut în umbra fratelui său, care încă de la începutul anilor 2000 era știut ca fiind unul dintre liderii lumii interlope din Berceni. Deși la vremea respectivă gruparea se afla în sold a clanului Cămătarilor, Mircea Nebunu` a fost implicat într-un scandal sângeros în care a fost sprijinit de majoritatea membrilor grupării ce aveau apoi să devină cunoscuți peste ani.

După momentul 2006, când Poliția Capitale a destructurat gruparea Sportivilor de atunci, mulți dintre foștii lideri au început să investească-n afaceri licite, devenind peste noapte respectabili oameni de afaceri în domeniul imobiliar.

În vidul de putere care s-a creat în organizație s-a format un teren propice pentru Mircea Nebunu` și frații săi, acesta fiind printre primii interlopi din România care au mutat răfuielile în spațiul public.

Cu această ocazie a devenit cunoscut și Vali Nebunu`, care, după modelul lui Mircea, căpăta notorietate ca urmare a live-urilor pe care le-a făcut pe Youtube.

Fiind extrem de violente, a fost un pas cu adevărat nou pe piață, astfel încât despre Vali Nebunu` a ajuns să se vorbească în toate mediile infracționale din țară.

Pentru că internetul nu umple a buzunare le fraților Băluș, aceștia au continuat din umbră să ducă viața cu care erau obișnuiți, iar numele lor au fost asociate cu traficul de droguri, dar și cu taxele de protecție pe care aceștia le-ar fi impus inclusiv unor lăutari celebri.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close