Antena 3 CNN Actualitate Kelemen: Hotărârea privind UMF Tg. Mureş trebuie să intre în Guvern marţea viitoare

Kelemen: Hotărârea privind UMF Tg. Mureş trebuie să intre în Guvern marţea viitoare

Kelemen: Hotărârea privind UMF Tg. Mureş trebuie să intre în Guvern marţea viitoare
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Mar 2012   •   22:31

UDMR aşteaptă decizia PDL privind introducerea unei hotărâri de guvern referitoare la Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş în şedinţa Executivului de marţea viitoare, pentru a putea continua acest drum împreună, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, după şedinţa de marţi a coaliţiei, potrivit Agerpres.

În acest sens, preşedintele PDL, Emil Boc, a cerut un răgaz de consultare în partid, iar liderii UDMR i l-au acordat, a declarat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, altă variantă discutată este înfiinţarea departamentelor de medicină şi farmacie în limba maghiară.

"Aşteptăm decizia PDL. PDL a cerut un răgaz pentru o consultare în partid. Noi am spus că săptămâna viitoare, marţi, la şedinţa de guvern trebuie să intre hotărârea de guvern ca să putem continua mai departe acest drum împreună. Preşedintele Boc a promis că se va consulta în partid", a afirmat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR va ieşi de la guvernare în cazul în care hotărârea de guvern nu va intra marţea viitoare în dezbaterea Executivului şi nu va fi adoptată, liderul Uniunii a explicat că decizia va fi discutată săptămâna viitoare.

Totodată, marţi, la şedinţa de coaliţie, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a spus că va susţine orice soluţie legală agreată de liderii coaliţiei, potrivit lui Kelemen.

Citeşte şi Marko Bela ameninţă cu părăsirea coaliţiei de guvernare. Ce gest al PDL a deranjat UDMR-ul.
.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor guvern limba maghiara
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close