Antena 3 CNN Actualitate Kelemen Hunor "a scăpat porumbelul". De ce au eșuat, de fapt, discuțiile cu Florin Cîțu și Dacian Cioloș

Kelemen Hunor "a scăpat porumbelul". De ce au eșuat, de fapt, discuțiile cu Florin Cîțu și Dacian Cioloș

Kelemen Hunor a declarat, după discuţiile de miercuri seară cu premierul desemnat Dacian Cioloș și cu liderul PNL Florin Cîțu, că nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Kelemen Hunor "a scăpat porumbelul".  De ce au eșuat, de fapt, discuțiile cu Florin Cîțu și Dacian Cioloș
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    13 Oct 2021   •   20:18

„Am avut această discuţie la invitaţia premierului desemnat Dacian Cioloş. Azi nu am ajuns la o concluzie, trebuie să vedem ce va discuta fiecare dintre părţi în forurile decizionale”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a explicat că, de fapt, o mare piedică pentru a ajunge la un consens o reprezintă lipsa de încredere dintre părţi.

„Am constatat lipsa de încredere, fără încredere este greu să construieşti... noi trebuie să găsim o soluţie, într-o formă sau alta.... Eu sper ca fiecare să mai lase din orgoliile arătate în stânga şi în dreapta, nu mai putem schimba moţiunea de cenzură, nici alăturarea de AUR, dar trebuie să schimbăm viitorul”, a spus Kelemen Hunor.

Florin Cîțu, după discuțiile cu Dacian Cioloș și Kelemen Hunor: "Nu am ajuns la nicio concluzie"

Și Florin Cîțu a făcut declarații, miercuri seară, după discuțiile cu Dacian Cioloș și Kelemen Hunor.

"Astăzi, nu a fost nicio concluzie la această discuție. Am spus și în această întâlnire că mi se pare normal ca cei care au declanșat criza, adică coaliția AUR-PSD-USR să vină și cu o soluție. Am primit mandatul domnului Dacian Cioloș, o să mai discutăm, o să mai vedem, dar astăzi nu este nicio concluzie", a declarat liderul PNL, Florin Cîțu.

Întrebat dacă există disponibilitate pentru refacerea coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR, Cîțu a răspuns:

"Astăzi suntem aici, am spus, din respect pentru români. Noi vrem ca România să nu rămână în criză, dar așa cum am spus, și spun de fiecare dată, soluția, în primul rând, trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză. După aceea mai vedem mai departe."

Florin Cîțu a afirmat că la întâlnirea cu Dacian Cioloș și Kelemen Hunor nu s-a discutat despre cine ar putea prelua ministerele.

"Nu am ajuns chiar așa departe astăzi, în aceste discuții. Nu s-a discutat nimic despre ministere", a subliniat liderul PNL.

Potrivit lui Florin Cîțu, liderul USR, Dacian Cioloș a venit la întâlnire cu intenția de a reface coaliția.

"Ideea, intenția era cea de a reface coaliția, din partea domnului Dacian Cioloș. Am vorbit mai puțin despre acest lucru astăzi. Un alt mesaj pe care l-am transmis astăzi a fost că atunci când Dacian Cioloș a fost la Cotroceni ne gândim că a avut în spate un mandat sau o majoritate când l-a propus USR premier. Acea majoritate este a AUR-PSD-USR, de aceea revin la această coaliție care are o majoritate testată în Parlamentul României, dar noi discutăm în continuare", a mai spus Florin Cîțu.

Cîțu, mesaj subtil pentru Cioloș. Cum a venit îmbrăcat la întâlnirea cu liderul USR-PLUS

Florin Cîțu a atras privirile tuturor, miercuri după-amiază, când a ajuns la sediul PNL pentru a lua parte la întâlnirea decisivă cu Dacian Cioloș și Kelemen Hunor. Și asta pentru că liderul liberal nu avea o ținută în acord cu importanța momentului, ci era îmbrăcat cu o geacă de piele, purta o șapcă pe cap și părea foarte relaxat.

Discuția are loc în trei: Florin Cîțu, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor. Urmează să aflăm care sunt condițiile pe care le va pune pe masă pentru a reface majoritatea PNL-USR-UDMR. Kelemen Hunor spunea înainte de această întâlnire că nu este foarte optimist.

Cei de la PNL s-au întrunit marți seară în ședință, iar informațiile arată că mai mulți lideri PNL nu susțin o guvernare alături de Dacian Cioloș. Pe de altă parte, există lideri importanți ai Partidului Național Liberal care văd o soluție în acest moment un guvern de coaliție condus de liderul USR, evident, pentru a-și negocia cele mai bune portofolii și pentru a-l lăsa pe Dacian Cioloș pentru a răspunde pentru aceste crize din România.

"Liberalii consideră că ei trebuie să dea premierul, dar la Palatul Cotroceni nu au venit cu o propunere de premier, asta pentru că președintele Klaus Iohannis, spun surse politice, i-ar fi transmis lui Florin Cîțu că e bine ca în acest moment să nu facă o astfel de propunere", a spus reporterul Antena 3 Xenia Croitoru.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close