Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Nu luăm în calcul amânarea alegerilor. Nici experții nu cred că se impune amânarea lor

Klaus Iohannis: Nu luăm în calcul amânarea alegerilor. Nici experții nu cred că se impune amânarea lor

Klaus Iohannis a declarat, marți, că în acest moment nu se ia în calcul amânarea alegerilor parlamentare, programate pentru data de 6 decembrie, deoarece nici experții nu ar fi de părere că se impune această decizie. Președintele a dat ca exemplu SUA care organizează alegeri prezidențiale, în condițiile în care a fost lovită puternic de pandemie.

Klaus Iohannis: Nu luăm în calcul amânarea alegerilor. Nici experții nu cred că se impune amânarea lor
de Dan Gabor    |    03 Noi 2020   •   18:26

"În momentul acesta, nu luăm în calcul amânarea alegerilor și experții nu sunt de părere că se impune amânarea alegerilor. Putem să vedem și în lume ce se întâmplă - chiar astăzi au loc alegeri în Statele Unite ale Americii, o țară mult mai greu lovită de pandemie, din păcate, decât am avut situația în România.

Nu putem să ne legăm de un anumit număr, ci trebuie să vedem evoluția în întreg și să luăm acele măsuri care permit controlul extinderii pandemiei și atunci, cu siguranță, și alegerile vor fi posibile", a spus Klaus Iohannis.

Gabriela Firea a declarat, luni, că PSD va forța amânarea alegerilor parlamentare.

„Am discutat şi acest subiect privitor la amânarea alegerilor. Am cerut atât amânarea alegerilor locale, dar şi a alegerilor parlamentare. Există 2 posibilităţi: stare de urgenţă dată de preşedinte sau OUG dat de Guvern.

Colegii noştri vor face toate demersurile în Parlament pentru a trece legea actuală, urmând ca joi să vedem dacă preşedintele o va promulga sau nu. Acestea sunt variantele pe care le avem”, a declarat Gabriel Firea, candidat PSD pentru Senat/

Fostul primar general a declarat că s-a încercat un dialog și cu alte formațiuni politice, însă rezultatele nu sunt clare încă.

„Preşedintele partidului a avut discuţii, nu le-aş numi negocieri, cu reprezentanţii celorlalte partide parlamentare, dar deocamdată nu au fost rezultate foarte clare.”, a completat Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close