Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, la Bruxelles: ”Vom discuta cum putem obține și cum va fi achiziționat noul vaccin”

Klaus Iohannis, la Bruxelles: ”Vom discuta cum putem obține și cum va fi achiziționat noul vaccin”

Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă la Bruxelles, înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Klaus Iohannis, la Bruxelles: ”Vom discuta cum putem obține și cum va fi achiziționat noul vaccin”
de Laura Dinu    |    16 Dec 2021   •   10:53

”Vreau să mă refer la trei teme de mare interes. 

Prima temă, pandemia de COVID. Vom avea o discuție aplicată. Este evident că există o îngrijorare în legătura cu răspândirea noului Omicron Vom discuta ce se poate face în continuare. 

Vom discuta ce se poate face în comun și - foarte important - vom discuta despre cum vom obține un vaccin nou, pregătit pentru a combate această nouă formă.

Totodată, voi atrage atenția să nu se exagereze cu măsurile de restricție, în special când este vorba despre traficul de mărfuri, de economia europeană”, a spus Iohannis.

”Vom discuta despre prețurile enorme la care a ajung gazul, despre prețul mare la energie și despre ce se poate face. Noi am luat măsuri, însă aceste măsuri nu pot merge la infinit. Și trebuie să vedem de ce s-a ajuns la condițiile mari. Undeva trebuie analizată piața pentru a vedea cum să îmbunătățim condițiile concurențiale. 

În același context voi reitera nevoia acelui act delegat care stabilește că gazul și energia nucleară sunt energii bune de tranziție dacă ne îndreptăm spre o economie verde.

A treia temă este cea a securității și a busolei strategice”. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close