Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Arhiva SIPA nu este un mare secret național. Ministerul Justiției să vină cu clarificări

Klaus Iohannis: Arhiva SIPA nu este un mare secret național. Ministerul Justiției să vină cu clarificări

Klaus Iohannis: Arhiva SIPA nu este un mare secret național. Ministerul Justiției să vină cu clarificări
18 Mai 2017   •   13:47

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că ministerul Justiției trebuie să vină cu clarificările în scandalul arhivelor SIPA, arătând că CSAT-ul va emite un aviz, în condițiile în care ministrul Justiției va considera că este necesar.

”CSAT-ul la noi în țară e folosit pe post de panaceu. Și nu este așa. Nu pot să vă spun așa, pe nepusă masa, dacă s-a trimis sau nu un raport la CSAT. Dar se poate verifica. Oricum, a fost și este un serviciu cu atribuții la Ministerul Justiției. De acolo să vină clarificările”, a spus Klaus Iohannis, arătând că ministrul Justiției va primi un aviz al CSAT-ului, atunci când îl va cere.

”Nu are rost să discutăm ce a fost acum șapte ani, sau zece ani, când s-a desființat SIPA și vara s-a reînființat sub altă denumire. Aștept de la ministrul Justiției să se țină de ceea ce a promis în spațiul public. Nu știu ce e în acea arhivă, dar aștept să aflu. Dacă sunt date care nu mai au nicio valoare, pentru a termina discuția în spațiul public, să fie arhiva topită”, a spus Iohannis. 

 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close